Groepsstructuur LRM nv

Groepsstructuur LRM nv

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM NV, met als aandeelhouder het Vlaams Gewest, is een autonome investeringsmaatschappij die risicokapitaal verschaft aan bedrijven die willen groeien.

LRM ontwikkelt in de provincie Limburg ook infrastructuur, zoals bedrijvencampussen (vb. Corda Campus, Droneport) en bedrijventerreinen. Daarnaast bouwde LRM samen met partners een netwerk van incubatoren uit waar start-ups actief worden begeleid. LRM investeerde ook in grootschalige klimaatprojecten en geeft een nieuwe bestemming aan de voormalige mijnsites, met totaalprojecten zoals be-MINE en Terhills.

LRM heeft een geconsolideerd eigen vermogen van 492,8 miljoen euro. Dividenden worden uitgekeerd aan het Vlaams Gewest. Op basis van een akkoord tussen het Vlaams Gewest en de Provincie Limburg worden LRM-dividenden integraal doorgestort naar LSM, Limburg Sterk Merk. Zo vinden deze middelen hun weg naar diverse maatschappelijke, culturele en socio-economische projecten in de provincie. Sinds het ontstaan in 1994 heeft LRM 387 miljoen euro aan dividenden uitbetaald aan haar aandeelhouder.