Plezierig om samen te werken met LRM
Stéphane Verdood
-
Algemeen directeur
-
Vesalius BioCapital

Plezierig om samen te werken met LRM

Gaat er ergens een veelbelovend bedrijf van start in de biotechnologie, is Vesalius Biocapital er als de kippen bij om te investeren. Al sinds 2008 is LRM aan boord gegaan om zowel te participeren in Vesalius zelf als om te bekijken of er mee kan geïnvesteerd worden in de dossiers die op tafel liggen.

Stéphane Verdood en zijn Vesalius Biocapital opereren in feite vanuit Luxemburg. “We gaan sinds 2007 in heel Europa op zoek naar interessante startups die actief zijn in de menselijke biotechnologie,” vertelt de CEO. “Het zijn bedrijven die medicijnen, materialen of andere toepassingen ontwikkelen om de menselijke gezondheid te verbeteren.”

In 2008 kwam het tot een deal met LRM, die bij BioVille in Diepenbeek een incubator heeft voor veelbelovende biotech-bedrijven. “Zo komt het dat ons fonds, samen met LRM, een aantal mooie ondernemingen in BioVille heeft kunnen ondersteunen, zoals Apitope, Complix, Amakem of Softhale,” zegt Stéphane Verdood. “De dossiers waarin LRM en wij elkaar vinden, worden ofwel door ons, ofwel door LRM zelf aangebracht. We houden elk in onze regio de markt in het oog. Vervolgens overleggen we kort, maar daarom niet minder grondig, om al dan niet de investering samen te doen. Er is bij de besprekingen een wederzijds vertrouwen, waardoor we met open vizier ieders belangen kunnen bestuderen en verdedigen. Iedereen zegt wat hij denkt, en dat waardeer ik bij LRM. Ook als we geen akkoord vinden om samen het voorgestelde project te steunen, blijven we goede vrienden.”

Vesalius Biocapital looft LRM tevens voor de expertise in deze biotech-cluster. “De medewerkers in dit departement weten waar ze over praten,” aldus nog Stéphane Verdood. “Ze hebben tevens een ruim netwerk, wat voor ons van pas komt om nieuwe contacten te leggen. De samenwerking verloopt dus heel vlot. Er is geen enkele reden om hier in de toekomst iets aan te wijzigen.”