Dankzij LRM op paar maanden heel snel vooruit gegaan
Noël Deferm
-
Algemeen directeur
-
Hammer

Dankzij LRM op paar maanden heel snel vooruit gegaan

Hammer-IMS is een spin-off van het internationaal gereputeerde onderzoekslabo ESAT - MICAS van de KU Leuven. LRM is één van de investeerders. Het bedrijf heeft een revolutionaire technologie ontwikkeld om uiterst nauwkeurig de dikte en het gewicht te meten van producten als papier, plastic, textiel of glaswol. Voor Noël Deferm en Tom Redant, de Limburgse oprichters van Hammer-IMS, is LRM veel meer dan een financiële partner.

“We gebruiken onze technologie van M-Rays of millimetergolven in eigen meettoestellen”, zo situeren de zaakvoerders hun bedrijf. “Ze vormen een ecologisch alternatief voor courante nucleaire en radioactieve meettoestellen, waarvan het gebruik onder impuls van de overheid wordt afgebouwd.”
Hammer-IMS kwam in contact met LRM via Patrick Kestens van de Corda INCubator. Hij introduceerde de stichters bij
Lieven De Jonge, hoofd van Smart Manufacturing bij LRM. Dit leidde tot een participatie in april 2016. “LRM reikt niet alleen de middelen aan, maar stelt ons ook de gespecialiseerde kennis en ervaring van Lieven De Jonge en het hele team van Smart Manufacturing ter beschikking. Dit is erg waardevol voor ons en maakt dat we op enkele maanden tijd zeer snel vooruit zijn gegaan.”

Noël Deferm en Tom Redant winden er geen doekjes om: “Zonder de investering van LRM en het Gemma Frisius Fonds was het voor ons onmogelijk om deze toestellen te bouwen. Willen we hiermee een groeiverhaal op poten zetten, is het noodzakelijk om een sterke, kapitaalkrachtige partner aan onze zijde te hebben. Dit willen we dan ook graag samen met LRM realiseren.”

De stichters van Hammer-IMS vinden dat LRM in de hele provincie een voortrekkersrol moet opnemen. “LRM heeft de mogelijkheden om de economie in Limburg een serieuze duw in de rug te geven, wat niet onbelangrijk is na de verschillende sociaaleconomische tegenslagen die Limburg heeft moeten verwerken. De kleine bedrijven die worden ondersteund, zullen de fundamenten vormen voor de verdere economische groei.”