Zonder LRM hadden wij nooit bestaan
Hans Constandt
-
Algemeen directeur
-
Ontoforce

Zonder LRM hadden wij nooit bestaan

Zo’n 4 jaar geleden liep Hans Constandt eerder toevallig LRM tegen het lijf. “De klik was er meteen. Toen ik vervolgens kapitaal nodig had om een eigen onderneming op te starten, vond ik de Limburgse investeringsmaatschappij graag bereid om in te stappen”, zegt hij.  Zo werd Ontoforce geboren, een onderneming die uit massa’s data de relevante info weet te filteren. Een successtory…

Ontoforce is zoals vele bedrijven, gegroeid uit de frustratie van de stichter. “Ik zocht heel gerichte medische informatie, maar zag door het bos de bomen niet meer”, vertelt Hans Constandt. “Gezien mijn achtergrond in medische technologie, ben ik dan gestart met software te maken die de juiste data uit een grote set gegevens kan filteren. Doel is om de veelheid en complexiteit van gegevens inzichtelijk te maken op een gebruiksvriendelijke manier.”

LRM geloofde van bij het begin in dit verhaal, en stopte er meteen 500.000 euro in. “Zonder hen hadden we niet kunnen starten”, aldus Hans Constandt. “Zij stelden ons niet alleen middelen ter beschikking, maar ook heel wat expertise. Zowel binnen LRM zelf, als in hun netwerk hebben diverse specialisten ons op weg geholpen. Voor mij was het een eerste ervaring als ondernemer, dus zeker op dat vlak kon ik de ondersteuning goed gebruiken.”

Ontoforce heeft een kantoor op de Corda Campus in Hasselt. “Die entiteit willen we verder uitbouwen, onder meer door onze support-afdeling uit te breiden. De rest van de activiteiten situeren zich in Gent, waar we veel inhoudelijk gespecialiseerde medewerkers kunnen vinden. Steeds meer worden we een internationaal bedrijf. Tot 80 procent van onze inkomsten komen nu al uit de VS. Ook op die markt krijgen we steun van LRM. Zij hebben de contacten bij BelCham in New York en introduceren ons op prospectietrips bij potentiële partners.  Zeker als we volgend jaar een nieuwe kapitaalronde organiseren, zijn de juiste contacten in de VS erg belangrijk.”