Goede barometer voor de economie in Limburg
Angelo Bruno
-
Algemeen directeur
-
Mobility Center Genk Zuid

Goede barometer voor de economie in Limburg

Al sinds de opstart participeert LRM in Mobility Center Genk Zuid, gelegen in het industriegebied tussen Genk, Bilzen en Zutendaal. Het is een uniek trefpunt waar de meest uiteenlopende diensten voor transportbedrijven worden aangeboden. Vrachtwagenbestuurders stoppen hier voor brandstoffen, slaapgelegenheid, overdekte en beveiligde parkeerplaatsen, of voor het onderhoud van hun voertuig. Daar zorgen partners voor als Group Bruno, Nebim JRS en Banden De Condé. “Bovendien worden er in Mobility Center Genk Zuid ook administratieve formaliteiten vervuld, zoals douane en andere expeditiedocumenten”, zegt zaakvoerder Angelo Bruno. “Het is, kort samengevat, een one-stop-shop voor truckers.”

LRM is al langer bij deze onderneming betrokken dan Group Bruno zelf. “Dat klopt, want LRM was al aandeelhouder toen wij in 2014 de aandelen van Ewals hebben overgenomen”, zegt Angelo Bruno. “Wij hebben zelf 51%, terwijl LRM en De Scheepvaart elk voor 24,5% participeren.” Als vennoot speelt de investeringsmaatschappij een actieve rol. “Eén van de functies die LRM opneemt, is de zoektocht naar nieuwe, operationele partners, zodat we de dienstverlening verder kunnen uitbouwen”, aldus nog Angelo Bruno. “Er moeten nog een aantal hectare van Mobility Center Genk Zuid worden ingevuld, waarbij we kunnen terugvallen op het netwerk van LRM. Zij brengen ons in contact met interessante partijen.”

Angelo Bruno waardeert de inspanningen die LRM levert. “Ik zie hun rol vooral in de ondersteuning van Limburgse ondernemers”, zegt hij. “LRM vormt een belangrijke hefboom om innovatieve projecten op de rails te krijgen. In die zin is het een goede barometer voor de hele economie in Limburg, want hoe meer vernieuwende initiatieven er zijn, hoe groter het vertrouwen in de toekomst.”