Het netwerk van LRM blijft interessant
André Schelfhout
-
Algemeen directeur
-
BioGas Bree

Het netwerk van LRM blijft interessant

In 2013 opende in Bree een moderne installatie voor de de vergisting van biologisch afval uit de voedingsindustrie.  LRM was graag bereid om de investeerders van een achtergestelde lening te voorzien. “En daar zijn we heel dankbaar voor, want zonder LRM was dit project er mogelijk nooit gekomen”, zegt zaakvoerder André Schelfhout.

Biogas Bree is een bedrijf dat werd opgericht om groene energie op te wekken door organisch biologisch afval en energieteelten onder zuurstofloze omstandigheden te vergisten.  Op deze manier verwerkt Biogas Bree maar liefst 220.000 ton CO2 per jaar. André Schelfhout, die als ondernemer zijn sporen al vele jaren heeft verdiend in de land- en tuinbouwsector, herinnert zich nog goed hoe LRM betrokken is geraakt bij het project. “Om de installatie te bouwen, waren zware investeringen nodig”, vertelt hij. “De banken eisten heel wat eigen middelen vooraleer een krediet toe te staan. Toen is LRM op de proppen gekomen. Dankzij hun achtergestelde lening wilden de andere financiële partners wel meedoen en is de bal aan het rollen gegaan. De inbreng van LRM heeft dus een groot verschil gemaakt.”

Biogas Bree heeft in maart 2013 de deuren geopend en draait nu op volle toeren. “De rol van LRM is nu anders dan in de opstartfase”, aldus nog André Schelfhout. “Van louter financiële partner zijn ze ook een belangrijke schakel geworden in ons netwerk. LRM weet deuren te openen. Ze hebben uitstekende connecties in de cleantech-sector en brengen ons voor nieuwe projecten in contact met de juiste partners. Ze geven dus niet alleen zuurstof op financieel vlak, maar dragen ook relationeel bij om innovatie te ondersteunen. Voor Biogas Bree is LRM een solide partner die een duidelijke meerwaarde betekent.”