News - 05/11/18

Rudy Hulsman nieuwe Algemeen Directeur Terhills NV

Voormalig topmanager Walibi en Bellewaerde Park moet Terhills op internationale toeristische kaart zetten

Onder impuls van Terhills NV, een dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM NV, wordt de voormalige mijnsite van Eisden omgevormd tot een toeristisch-recreatieve trekpleister met internationale uitstraling en een hoge belevingswaarde. Terhills is het meest gekend voor het Terhills Hotel, de waterskifaciliteiten, de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen en het geplande vakantiepark met 250 watervilla’s i.s.m. Pierre & Vacances Center Parcs. Om Terhills verder uit te bouwen en als totaalbeleving op de internationale kaart te zetten, werd de heer Rudy Hulsman aangetrokken als Algemeen Directeur. De voormalige topman van Quick Restaurants Belux en general manager van Walibi Belgium en Bellewaerde Park, is een ondernemer en bruggenbouwer met een succesvol trackrecord in de retail- en vrijetijdseconomie.

De 53-jarige Rudy Hulsman, van Nederlandse origine, behaalde in 1987 een Bachelor of Arts in Business Studies aan de Universiteit van Coventry in het Verenigd Koninkrijk, en in 1988 een MBA, met specialisatie Marketing, aan de Universiteit van Hartford, Verenigde Staten. In de periode 1999 tot 2005 werkte hij eerst voor de Lawson Mardon Group in Canada. Bij Yum Restaurants bekleedde hij verschillende functies in marketing, finance en operations en werkte hij op twee continenten, met name Europa en Noord Amerika, en dat voor drie merken: Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Taco Bell. Van 2005 tot 2009 was hij General Manager bij Company des Alpes Belgium, waar hij de pretparken Bellewaerde Park en Walibi Belgium aanstuurde. Van 2010 tot 2016 was hij General Manager en Bestuurder bij Quick Restaurants Belux. De heer Hulsman was verantwoordelijk voor een netwerk van 100 restaurants met een totale omzet van 200 miljoen euro. Sinds 2017 heeft de heer Hulsman een consultingbedrijf en vervult hij opdrachten in de hospitality en retailsector.

Hugo Leroi, naast voorzitter van de LRM groep, ook voorzitter van Terhills NV, reageert opgetogen over de aanstelling van de heer Hulsman: “Rudy Hulsman wordt verantwoordelijk voor de exploitatie en de commercialisatie van Terhills en de trekpleisters op de site. Zijn internationale marketingervaring zal van pas komen om Terhills als totaalbeleving en als gebiedsbestemming in de markt te zetten. Terhills moet meer dan een optelsom worden van trekpleisters en alle belevingen moeten een consumentgerichte en commerciële vertaling krijgen. De heer Hulsman is naar mijn mening de perfecte manager, marketeer en bruggenbouwer die alle partners en stakeholders op en rond de Terhills-site op één lijn kan krijgen. Hij is namelijk gewoon om te werken in complexe organisaties en met uiteenlopende stakeholders. Op Terhills zijn er ook bijzondere evenwichten die bewaakt moeten worden, zoals tussen economie en ecologie. En er is een breed aanbod aan belevingen dat in de markt gezet moet worden.”

De heer Hulsman zal ook toezicht houden op de exploitatie van het vakantieresort. Hij vertegenwoordigt Terhills NV en LRM NV in de exploitatievennootschap van het vakantieresort en zal rapporteren aan de raad van bestuur van Terhills NV. De nieuwe Algemeen Directeur zal worden bijgestaan door een team van deskundige Terhills-collega’s en kan gebruikmaken van de shared services van LRM-groep op vlak van financiën, vastgoedontwikkeling, marketing en communicatie.

Rudy Hulsman: “Deze kans kon ik niet laten schieten. Het mooie aan Terhills is dat sommige projecten up and running zijn, en andere letterlijk nog in de steigers staan. Dat neemt niet weg dat Terhills nu al een betoverende locatie is in het hart van de Euregio, waar je kan overnachten, vergaderen, wandelen, fietsen, waterskiën of shoppen. Het geplande vakantieresort gaat ongetwijfeld de katalysator worden van het gebied. Het groei- en ontwikkelingspotentieel van deze bovenregionale attractie is dan ook enorm. Mijn ervaring met het opbouwen van merken, en de inzichten die ik opbouwde toen ik verantwoordelijk was voor Walibi en Bellewaerde Park, gaan zeer goed van pas komen om Terhills, dat in volle ontwikkeling is, top of mind te maken. Ik kijk er alvast naar uit.”