Nieuws - 05/03/18

LRM verkoopt aandelenparticipatie in Different Hotels Group - Exploitatie Terhills Hotel wordt overgenomen door Terhills NV

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM heeft haar aandelenparticipatie in Different Hotels Group (DHG) verkocht aan Different Management, de hoofdaandeelhouder van DHG. Deel van het akkoord is ook dat de exploitatie van het Terhills Hotel vanaf 1 april 2018 zal worden overgenomen door Terhills NV in afwachting van een geïntegreerde visie op uitbating van de toeristische trekpleisters op de voormalige mijnsite. Het hotelgebouw was reeds eigendom van de LRM groep.

Different Hotel Group is de hotelgroep rond ondernemer Peter Geurden. LRM nam een participatie in DHG in 2006. Via haar investering in DHG wenste LRM zo een bijdrage te leveren aan het zakelijk en toeristisch weefsel in Limburg. Different Hotels startte in 2006 met 2 hotels beiden gesitueerd in Genk. Ondertussen telt de groep, met inbegrip van de membershiphotels, 10 hotels en een B&B verspreid over Limburg. Onder meer Eurotel in Lanaken, Eburon in Tongeren, YUP Hotel in Hasselt, het Carbon Hotel, M-Hotel en ECU-Hotel in Genk behoren tot het Limburgse hotelplatform.

LRM heeft haar participatie nu verkocht aan Different Management, de hoofdaandeelhouder van DHG.

Uitbating Terhills Hotel

Terhills, gelegen op het grondgebied van de stad Dilsen-Stokkem en de gemeente Maasmechelen, wordt onder impuls van Terhills NV, een dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM NV, omgevormd tot een bovenregionale toeristische bestemming, met trekpleisters als de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park, Terhills Cablepark, Ecotron UH, de wellness Elaisa en het aangekondigde vakantieresort in samenwerking met Pierre & Vacances Center Parcs.

De Different Hotel Group is de huidige uitbater van het 4* Terhills Hotel gelegen te Maasmechelen. Het hotelgebouw is reeds eigendom van de LRM-groep. Gezien het diverse aanbod aan trekpleisters op Terhills, is er nood aan een totaalaanpak en wenst Terhills NV de regie over te nemen.

Vanaf 1 april 2018, komt de exploitatie van het hotel dan ook onder de regie van Terhills NV. Het is een tijdelijke oplossing die de periode moet overbruggen tot er een alomvattend exploitatiemodel op tafel ligt voor Terhills als geïntegreerde site.

De huidige werknemers van het hotel blijven in dienst en zorgen zo voor de continuïteit naar de gasten toe.

Over LRM

LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem. Meer info: www.lrm.be

Over Terhills NV

Terhills is gelegen op het grondgebied van de stad Dilsen-Stokkem en de gemeente Maasmechelen. Het betreft een voormalige mijnsite die onder impuls van Terhills NV, een dochtervennootschap van LRM NV, wordt omgevormd tot unieke en gediversifieerde toeristische bestemming in het hart van Europa. Het Terhills – gebied is circa 365ha groot. De omgeving van de site werd gevormd door haar verleden als industriële site voor mijn- en grindontginning. Vandaag wordt ze gekenmerkt door een weelderige en uitzonderlijke fauna & flora. Terhills ligt bovendien naast België ’s enige Nationale Park: het “Nationaal Park Hoge Kempen”. www.terhills.be

Over Different Hotels Group

Different Hotels telt 10 hotels en een B&B, verspreid over Limburg. Allemaal met hun eigen karakter, hun eigen aanpak. Allemaal... different. Hou jij van fietsen en wandelen? Of geniet je liever van de zon op één van onze terrassen? Kies een hotel waar jij je thuis voelt, dat past bij jouw levensstijl, in een omgeving die je aanspreekt. Different Hotels doet de rest. Welkom in Limburg. Welkom bij Different Hotels!

Meer info:

Goele Lemmens
Persverantwoordelijke LRM
0474 21 30 87
g.lemmens@lrm.be

Peter Geurden
CEO Different Hotels
0475 69 71 15
p.geurden@differenthotels.com