Nieuws - 21/05/20

Ervaren luchtvaart-entrepreneur Kris Van den Bergh aangesteld als CEO DronePort

SINT-TRUIDEN – DronePort, de campus in Sint-Truiden voor technologiebedrijven die actief zijn in de bemande en onbemande luchtvaartsector, heeft een nieuwe CEO aangesteld. Het gaat om de heer Kris Van den Bergh, een ervaren luchtvaartmanager en -entrepreneur. Zijn opdracht is om de dronecampus in Sint-Truiden naar een internationaal niveau te tillen. DronePort is een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM), stad Sint-Truiden, POM-Limburg en JK Invest.

DronePort, die haar deuren opende in december 2018, is gevestigd op de voormalige militaire vliegbasis in Brustem (Sint-Truiden). Op deze locatie werken start-ups, groeibedrijven, scholen en kenniscentra samen aan een innovatieve toekomst voor de luchtvaartsector.

Op korte tijd heeft de campus zich ontwikkeld tot dé motor van de drone-industrie in Vlaanderen. Na een succesvolle opstart met de realisatie van een hoofdgebouw, unieke test- en dronefaciliteiten, de bouw van een grote vliegtuigloods en de uitbouw van een sterke community van drone- en luchtvaartgebonden bedrijven, maakt DronePort zich op voor de volgende groeifase.

DronePort wil internationaal doorbreken tot dé referentie in de dronewereld, een sector die nog in volle ontwikkeling is. Dat brengt een hele reeks strategische uitdagingen met zich mee. De heer Kris Van den Bergh werd aangesteld als nieuwe CEO van DronePort, in opvolging van de heer Mark Van Look die zijn carrière een nieuwe wending zal geven.

De heer Kris Van den Bergh is van oorsprong lijnpiloot en graduate van de Harvard Business School. Na het faillissement van Sabena kwam hij terecht bij Airbus in Toulouse als verantwoordelijke voor de opleiding A380. Nadien nam hij samen met een vennoot de Sabena Flight Academy over, die in 2008 werd verkocht. Sinds 2010 is Kris ook actief als investeerder en coach in enkele Vlaamse start-ups en scale-ups, waaronder spelers in de luchtvaartsoftware en drones. Kris is nog steeds actief piloot en instructeur.

De heer Kris Van den Bergh: “Ik kijk met veel ambitie naar de verdere uitbouw van DronePort. In de beginfase van de campus werden bedrijven aangetrokken en werden er unieke faciliteiten gerealiseerd voor bemande en onbemande luchtvaart. De dronesector is in volle ontwikkeling en heeft veel potentieel. Het regelgevend kader evolueert, en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. DronePort moet met haar bijzondere luchtvaartgebonden faciliteiten internationaal op de kaart komen te staan. We willen blijven groeien en ontwikkelen. Ik leg graag mijn jarenlange ervaring in de schaal om een nieuw hoofdstuk te schrijven in het succesverhaal van DronePort, in samenwerking met alle betrokken bedrijven, stakeholders en partners.”