Nieuws - 19/12/19

Cubigo haalt LRM aan boord in nieuwe kapitaalronde

Verdere internationalisatie met nieuwe klanten in Dallas, Toronto en Londen

Cubigo, het digitale platform voor de ouderenzorg, verbreedt zijn kapitaalbasis en haalt LRM aan boord. Het is een volgende belangrijk stap in het traject van het snelgroeiende Limburgse bedrijf. De verse middelen moeten de verdere expansie in de Verenigde Staten mogelijk maken. Er zijn recent nieuwe contracten gesloten in Dallas, Toronto en Londen en het team wordt fors uitgebreid.

“De bedoeling is om onze bewezen product-marktcombinatie het komende jaar te ‘copy-pasten’ naar een honderdtal woonzorgsites”, aldus CEO Geert Houben. “Deze kapitaalronde is daartoe een belangrijke stap. We halen nu twee miljoen op, gelijk verdeeld tussen LRM en de bestaande aandeelhouders. Daarmee financieren we de huidige expansie op het Noord-Amerikaanse continent. Die verloopt prima. Als we volgend jaar kunnen aantonen dat ons platform en ons businessmodel opschalen met nieuwe contracten en uitgerolde sites, kunnen we de schaal van opereren mogelijk nog vergroten met een Amerikaanse partner. Om de huidige aandeelhoudersbasis te versterken is het interessant om LRM er met zijn netwerk en financiële slagkracht bij te hebben.”

Vernieuwd en uitgebreid platform

De snelle expansie van Cubigo is te danken aan de vernieuwing en uitbreiding van zijn digitale zorgplatform met functionaliteiten voor zorgverleners en beheerders van woonzorgsites. Cubigo is nu veel meer dan enkel een platform voor senioren en familieleden en profileert zich als een volledige toolbox voor het beheer van (meerdere) zorgsites. “Dat we ook in Londen onze eerste klant hebben binnengehaald, toont aan dat de nieuwe versie van Cubigo ook in Europa veel potentieel heeft”, aldus Houben.

Enkele maanden geleden pas kondigde het bedrijf aan dat het Cubigo op 20 campussen in Californië en op 35 campussen in Canada zal uitrollen. Het bedrijf sluit licentie-overeenkomsten af met recurrente inkomsten, waardoor de afgesloten contracten voor een stevige basis en veel potentieel voor een snelle groei zorgen.

De Limburgse Investeringsmaatschappij investeert in het Limburgse bedrijf dat op Corda Campus gevestigd is. “Cubigo is een mooi voorbeeld van een cross-overbedrijf dat ontstaan is in de community die we de laatste jaren aan het uitbouwen zijn in Limburg. Cubigo is actief in de ICT-wereld en in de zorgsector. Ze combineren met hun platform hun expertise in beide domeinen en bieden een zeer volledige oplossing aan”, zegt Tom Vanham, CEO LRM.

 “Interessante nieuwe toepassingen”

De snelle internationale uitrol van Cubigo krijgt zichtbaar gestalte. Ook op toekomstige ontwikkelingen wordt volop ingezet. De mogelijkheden voor digitalisering zijn voor uitbaters van woonzorgsites een belangrijk motief om voor Cubigo te kiezen. Ook het betrekken van familieleden en het verbeteren van de communicatie, uiteraard. Maar er is nog een aspect dat enorm aan belang wint: het verzamelen en inzetten van data.

“Via Cubigo verzamelen we heel wat informatie van de residenten – eetgedrag, stappen, gezondheidsgegevens, bezoek, deelname aan activiteiten... – waarop in de nabije toekomst met behulp van Artificiële Intelligentie waarschuwingen en zelfs voorspellingen gemaakt kunnen worden.

Bijvoorbeeld: resident X zal problemen krijgen met zijn cholesterol, is aan het vereenzamen, ontwikkelt een depressie... Het zien van dit soort patronen in een grote verzameling data is moeilijk voor mensen, maar een computer kan dit wel. Deze toepassingen zijn nog niet commercieel uitgerold, maar we hebben daar intern een belangrijke research track voor opgezet.

10-tal extra krachten

Het nieuwe platform van Cubigo wordt ook in ons land geïmplementeerd bij onder andere Time for Quality met 11 vestigingen en in pilots van de Senior Living Group – de grootste rusthuisgroep in België met 115 vestigingen en onderdeel van de Europese groep Korian met 850 sites. Het groeiverhaal wordt vooral in Noord-Amerika geschreven. Cubigo stelt in Hasselt 25 mensen tewerk, met enkele vacatures in productontwikkeling. In San Francisco - het Noord-Amerikaans hoofdkantoor - Boston en Toronto zullen er in 2020 een tiental mensen bijkomen. De landgenoot die de operaties in Toronto zal leiden start in januari en Cubigo is op zoek naar enkele commerciële mensen, customer success - en implementatieprofielen.