Nieuws - 07/02/18

Alders Transport neemt sectorgenoot Transport M. Depaire over

LRM stapt mee in als financiële groeipartner

De groep Alders Transport nam op 1 januari 2018 Transport Marcel Depaire uit Asse over. De transportfirma uit Overpelt krijgt daarvoor de nodige financiële steun van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM. Na de overname benadert Alders Transport met al haar dochterondernemingen een omzet van 65 miljoen euro, stelt het bedrijf 500 mensen tewerk en beschikt het over een vloot van bijna 400 eigen trekkers en 700 opleggers.

Alders Transport met vestigingen in West- en Centraal-Europa heeft in de sector een reputatie weten op te bouwen op vlak van vervoer van staalrollen, toelevering van minerale grondstoffen en internationaal afvaltransport. De groep bestond tot voor kort uit vijf ondernemingen: A-Logistics, Alders Internationaal Transport (B), Alders Bulk Logistics (B), ACE Logistics (HU) en Alders-Kruger Transport (D). Met de overname van Transport M. Depaire wil de Limburgse transportfirma vooral inzetten op de verdere uitbouw van haar internationale activiteiten.

Win-win

Voor Alders is de overname van Depaire een unieke opportuniteit. Met de vestiging van Transport M. Depaire in Asse krijgt Alders er een tweede operationele hub bij op een strategische locatie tussen Brussel en Gent. Ook het ruime netwerk van klanten en de geografische complementariteit van hun activiteiten – Alders met een focus op de Duitse markt, Depaire met veel ervaring in de Franse transportmarkt – zorgen ervoor dat die internationale uitbreiding binnen handbereik ligt.

Het familiebedrijf Transport M. Depaire bouwde door de jaren heen een sterke positie op in internationaal transport. Met deze overname weet het bedrijf haar toekomst te verzekeren. Na de overname behoort groep Alders Transport tot de tien grootste Belgische transportfirma’s. Belangrijk bij de keuze was niet enkel het behoud van de locatie in Asse maar ook de eigenheid.

“In de transportsector zijn synergiën en schaalbesparingen noodzakelijk om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen”, zegt Roel Smets, eigenaar en managing director Alders Transport. “Als familiebedrijf van de derde generatie,” vult Nadine De Paire, CEO Transport Depaire, aan, “wilden we ons van een mooie, langdurige toekomst verzekeren. Alders Transport heeft een gezonde bedrijfscultuur en zowel binnen als buiten onze landsgrenzen een uitstekende reputatie. De toenadering is een absolute win-win.”

Vers kapitaal

Alders Transport ging voor deze overname op zoek naar een financiële partner die deze groei mee kan ondersteunen. LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, wordt door een kapitaalinjectie minderheidsaandeelhouder van de holding boven de transportgroep. “De logistieke sector is een belangrijke werkverschaffer. Limburg telt meer dan 500 logistieke bedrijven waarin ongeveer 10 000 werknemers zijn tewerkgesteld”, legt Lieven De Jonge, hoofd van het platform Slimme Maakindustrie binnen LRM, uit. “LRM stapt in een belangrijke logistieke speler in Limburg met een gezonde ambitie en een goede reputatie. Groep Alders onderscheidt zich van andere spelers door in te spelen op niches en profileert zich op die manier binnen de sector transport en logistiek, één van de speerpuntsectoren van Limburg.”

 

Voor meer informatie:

Roeland Smets, Managing Director Alders Transport
+32 11 800 967 of +32 495 594880
roel.smets@alders-transport.be
www.alders-transport.be

Mevrouw Nadine Depaire, Managing Director Transport M. Depaire
+32 2 454 01 00 of + 32 498 863230
nadine.depaire@depaire.com
www.depaire.com

Goele Lemmens, persverantwoordelijke LRM
+32 474 21 30 87
g.lemmens@lrm.be
www.lrm.be