Nieuws - 05/12/22

Pitch your seat voor het LRM-incubatorennetwerk

Met het Pitch your seat-programma lanceren de zeven Limburgse incubatoren een oproep om nieuwe startups aan te trekken. In Limburg hangt een sterk groeiende startup-vibe en die willen Limburg Startup, Agropolis, BioVille, C-mine Crib, Corda INCubator, Greenville, IncubaThor en DronePort aangrijpen om ondernemers die recent gestart zijn een kans te geven hun innovatieve idee verder uit te werken. Startups kunnen zich tot en met 15 januari 2023 kandidaat stellen en komen dan terecht in dé startupcommunity, waar een leger aan experts voor ze klaarstaat met advies en coaching.

De startup vibe in Limburg is sterk voelbaar. Het aantal startups stijgt fors en vanuit alle hoeken van het land komen ze kijken naar en leren van onze startupcommunity in de verschillende incubatoren. Limburg telt vandaag zeven thematische hotspots waar innovatieve groeibedrijven bouwen aan hun verhaal: Agropolis is er voor agro-techbedrijven, BioVille voor health-techbedrijven, C-mine Crib voor alle creatieve ondernemers, Corda INCubator voor innovatieve techbedrijven, DronePort focust op de dronesector, Greenville op cleantech en IncubaThor op de slimme maakindustrie en innovatieve energie.

Samen met LSU (Limburg Startup) lanceren de zeven incubatoren een oproep om nieuwe startups aan te trekken. Via het programma Pitch your seat krijgen recent gestarte ondernemers twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en een pakket coaching en begeleiding gedurende zes maanden. De eerste oproep wordt nu gelanceerd. De tweede volgt na de zomer van 2023.

Ondernemers die recent gestart zijn met hun startup kunnen zicht tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma! Daarbij zijn er enkele voorwaarden waaraan ze moeten voldoen. Marc Beenders, Senior Corporate Community Manager bij LRM licht toe: “We zijn op zoek naar startups waar innovatie vooropstaat. De startup moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”