Nieuws - 26/10/22

Karolien Sas nieuwe algemeen directeur be-MINE

be-MINE NV heeft mevrouw Karolien Sas benoemd als nieuwe algemeen directeur. Karolien is architect van opleiding en heeft na haar studies 9 jaar het beroep van architect uitgeoefend bij Q-BUS Architectenbureau. In augustus 2019 kwam zij aan boord bij be-MINE als projectmanager en was zij nauw betrokken bij alle bouw- en herbestemmingsprojecten op de mijnsite. Karolien treedt in de voetsporen van de heer Pieter Vandergraesen, die afgelopen zomer terugkeerde naar stad Beringen.

De mijnsite van Beringen omvat 100.000 m² aan bestaand gebouwenpatrimonium. Daarmee is het de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen en uniek in Europa. Van alle overige mijnsites in Limburg is het de enige site waar het industriële hart van de mijn werd bewaard. De site wordt her-ontwikkeld door be-MINE NV, een samenwerking tussen de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, en de private ontwikkelaars Ciril en Van Roey Vastgoed.

De voorbije 10 jaar maakte het voormalige mijnterrein een ware metamorfose door: het ontpopte zich tot een aantrekkelijke en economische waardevolle toeristisch-recreatieve site, met veel beleving en ontspanningsmogelijkheden en dit met respect voor de erfgoedwaarde.

De heer Edgard Troonbeeckx, voorzitter van de raad van bestuur van be-MINE, is enthousiast dat de nieuwe algemeen directeur in eigen rangen werd gevonden: “be-MINE is een zeer uitdagend herbestemmingstraject. Elk deelproject heeft een lange voorgeschiedenis en complexe handleiding. Karolien heeft de voorbije jaren alle projecten van op de eerste rij meegemaakt, en kent ook alle ins en outs. Zij komt dus beslagen op het ijs en dat zorgt ervoor dat we de snelheid in de transformatie van deze mijnsite kunnen houden.”

​​​​​​​Mevrouw Karolien Sas, Algemeen Directeur be-MINE: “Ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg van de raad van bestuur. Ik ben erg gemotiveerd om de ruwe diamant die be-MINE op dit moment is, verder te slijpen en nog meer te laten schitteren. De herbestemming van een mijnsite is geen sinecure. Gelukkig sta ik er niet alleen voor en kan ik terugvallen op een sterk team en experten in de teams van de aandeelhouders. Diverse stakeholders, overheden en administraties zijn be-MINE erg genegen en zijn zeer betrokken bij alle projecten. Op deze relaties zal ik blijven werken en op hun input hoop ik te kunnen blijven rekenen.”