Nieuws - 22/09/22

LRM introduceert duurzaamheidsscan voor porfoliobedrijven

LRM behaalt VN-duurzaamheidscertificaat 'SDG Champion'

Hasselt – Duurzaamheid zit in het DNA van LRM. Daarom stapte LRM in 2017 in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. In 2020 behaalde LRM als één van de eerste bedrijven in Vlaanderen het VN-duurzaamheidscertificaat 'SDG Pioneer'. Na twee jaar van bijkomende duurzaamheidsinspanningen is LRM een echelon hoger geraakt, en is het nu trotse drager van label 'SDG Champion, een gerenommeerd duurzaamheidslabel erkend door de Verenigde Naties. LRM heeft deze promotie te danken aan de ontwikkeling van een ESG-scan, een bevragingstool waarmee de duurzaamheidsinspanningen van portefeuillebedrijven in kaart worden gebracht. Vanaf 1 september 2022 maakt de ESG-scan officieel en integraal deel uit van de investeringsprocedure van de Limburgse investeringsmaatschappij.

LRM heeft een ESG-scan ontwikkeld, die de duurzaamheidsinspanningen van haar portfoliobedrijven of nieuwe prospecten in kaart moet brengen. Het doel van de scan is om de bedrijven te sensibiliseren én te ondersteunen op vlak van duurzaamheid. De scan kwam tot stand in het kader van de deelname van LRM aan een duurzaamheidstraject, begeleid door Voka- KvK Limburg. Het transitieproject zorgde er mede voor dat LRM nu samen met 7 andere Limburgse bedrijven het SDG Champion-label mag opspelden, een gerenommeerd duurzaamheidslabel erkend door de Verenigde Naties.

Jeroen Bloemen, Chief Corporate Affairs Officer LRM: “Duurzaamheidsrapporteringen worden steeds belangrijker: voor grotere bedrijven en financiële instellingen bestaan er al wettelijke verplichtingen. In de nabije toekomst zullen ook KMO’s gevat worden en inspanningen moeten leveren. De LRM-scan creëert in de eerste plaats een bewustwording rond het thema 'duurzaam ondernemen' en zal bedrijven een spiegel voorhouden. Zo kunnen ze zich tijdig voorbereiden op toekomstige nieuwe rapporteringsverplichtingen.”

Tom Vanham, Algemeen Directeur LRM: “LRM wil voorloper en ambassadeur zijn binnen het bedrijfsleven rond duurzaam ondernemen. Duurzaamheid zit in het DNA van LRM én maakt integraal deel uit van onze smart money-strategie waarmee LRM bedrijven ondersteunt, niet enkel financieel, maar ook op strategisch vlak. Vanaf 1 september 2022, maakt de ESG-scan officieel en integraal deel uit van de investeringsprocedure. Op deze manier willen wij een voorbeeldfunctie opnemen rond duurzaam investeren en duurzaam ondernemen. Duurzaamheid wordt een thema waarop wij actief zullen sturen tijdens de periode dat wij een bepaald bedrijf in portefeuille hebben. We zijn bijzonder opgetogen dat onze inspanningen op vlak van duurzaamheid ons het unieke SDG Champion-label opleveren, erkend door de Verenigde Naties, wat we met trots zullen uitdragen."