Nieuws - 23/06/22

LRM-magazine: "met andere starters in de Corda INCubator dan tegen de kasten in mijn kantoor

De kracht van de juiste omgeving valt niet te onderschatten. Mario Schraepen, founder van LinkedCar, vertelt over het pad dat hij met zijn startup aflegde en welke rol Roel Mentens en de Corda INCubator daarin speelden.

Mario Schraepen en Roel Mentens

Het verhaal van LinkedCar start in 2019, toen de startup geselecteerd werd door Start it @KBC voor hun acceleratieprogramma. Mario: “In januari 2020 zijn we met veel enthousiasme officieel gestart, maar in maart 2020 was het verhaal al gedaan. Door corona lag de automotive in binnen- en buitenland stil. We konden geen kant op, letterlijk en figuurlijk.”

“Toch hebben we doorgezet en nagedacht hoe we het anders en beter konden doen. We hebben tussenstappen gezet in ons einddoel en onze systemen uitgebreid naar e-bikes, een van de booming businesses tijdens corona. Ondertussen gaat het hier goed. We zijn met zo’n vijftien medewerkers en wonnen het afgelopen jaar heel wat awards. De Partner Innovation Award van Salesforce was zonder twijfel de grootste, maar dat neemt niet weg dat we dankbaar zijn voor elke gewonnen award. Daarvoor ben ik ontzettend trots op mijn team. Ik sta misschien wel in de boekjes, maar dit is geen onemanshow. Dit is teamwerk.”

“Als één ding duidelijk mag zijn, dan is het wel dat je niet alleen een plan A en B nodig hebt. Je hebt heel wat plannetjes nodig is. En dat ziet de buitenwereld niet. Die zien alleen de successen. Ik zeg vaak: Success is like being pregnant. Everyone says congratulations but nobody knows how many times you were fucked.” (Lachen) Roel: “Maar wat hij zegt, klopt. Het groeiverhaal van een startup is geen glad Formule 1-circuit. Daarom is de Corda INCubator er niet alleen voor de succesverhalen, maar ook voor zij die voor grote uitdagingen staan.”

Mario Schraepen en Roel Mentens

Corda INCubator geliefd tot in Gent

Mario: “Ik ben zelf heel blij dat we via Start it @KBC in de Corda INCubator zijn terechtgekomen. Het campusgevoel dat hier hangt, is voor mij een dealbreaker. Dat is anders dan wanneer je alleen op een klein kantoor tegen de kasten zit te babbelen. Je zit hier tusssen ondernemers die ook ploeteren. Roel speelt daar als manager van Corda INCubator een belangrijke rol in. Hij faciliteert, connecteert, verwijst door en ondersteunt waar hij kan.”

Roel: “Het belangrijkste voor mij is om een integere vertrouwensband op te bouwen met bewoners. Dat gebeurt op de meest uiteenlopende manieren: van sprekers uitnodigen, een luisterend oor bieden of mee op zoek gaan naar de juiste partners om een starter te ondersteunen tot een barbecue of intern netwerkeventje organiseren.”

Mario: “De omgeving en invloed van de Corda INCubator vallen niet te onderschatten. Een van mijn medewerkers komt van Gent, en die komt ook graag naar hier. Je komt hier mensen tegen met dezelfde energie, dat werkt aanstekelijk. Dat communitygevoel hebben ze hier goed begrepen en komt volledig tot uiting.”

Mario Schraepen

LinkedCar

LinkedCar ontwikkelde een Connected Mobility Platform voor de autoindustrie, gebaseerd op Salesforce-technologie. Op het platform wordt alle data van een voertuig verzameld, zoals onderhoud, keuringsinformatie, status van de auto enzovoort. Consumenten hebben via een app toegang tot al die informatie en beslissen zelf wat ermee gebeurt en met wie het gedeeld wordt. Het doel: data teruggeven aan de consument, interactie versterken en betere klantrelaties garanderen.