Nieuws - 09/06/22

LRM-magazine: "Als CEO kan je op grote schaal een positieve impact hebben"

Een vrouw die haar bed & breakfast achterliet om als derde generatie het familiebedrijf Euro Shoe Group te runnen. Die met een duidelijke visie en strategie, en een bijzondere aandacht voor people management het bedrijf weer op de kaart wil zetten. Dit is CEO Elise Vanaudenhove.

Nathalie Roosen en Elise Vanaudenhove

Euro Shoe Group is een familiebedrijf pur sang, dat drie generaties terug werd opgericht door Elises grootvader en zijn broers. Elise: “Drie generaties later is Euro Shoe Group nog altijd 100% in handen van de familie. We zaten lange tijd in Diest, maar zijn in 2000 verhuisd naar Beringen.”

“We verkopen al sinds het begin schoenen. Eerst als groothandel, erna in de retail. We verkochten eerst via postorder: via advertenties in de krant konden mensen een bestelling plaatsen, die we via de post opstuurden. E-commerce avant la lettre.”

“We kenden jaren van enorme expansie en openden winkels in België en Nederland. Maar de laatste twintig jaar is de retailmarkt enorm gekrompen. Dat had ook zijn invloed op ons. Na de gloriejaren volgden de stormachtige jaren, waarin we moesten downsizen en het bedrijf onder de loep nemen. Het is in die stormachtige jaren dat ik aan het roer kwam.”

“Ik had nochtans een redelijk idyllisch leven (lacht). Bijna dertig jaar geleden werkte ik even voor het familiebedrijf, maar ik besloot toen mijn eigen pad te volgen. Ik had een economische opleiding gevolgd, werkte in de reclamesector en maakte vervolgens de switch naar een eigen bed & breakfast waar ik yogaen pilateslessen gaf. Een heel andere wereld.”

“Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toen ik in 2016 werd gevraagd om in de Raad van Bestuur te stappen, zag ik dat meteen zitten. We hadden op dat moment een externe CEO, maar dat werkte niet zo goed. Er was iemand nodig die het bedrijf begreep, die de verbinding voelde met de familie én het bedrijf, en die het liefst van al snel kon instappen. En zo veranderde mijn leven op 1 november 2017 ingrijpend.”

“De stormachtige jaren waren nog niet voorbij, en dan moest de coronacrisis nog komen. We werkten een volledig businessplan uit om ons familiebedrijf weer op de rails te krijgen. We hebben geprobeerd de crisissen en tijd in ons voordeel te gebruiken om in te zetten op de interne werking van ons bedrijf. Met als gevolg dat het bedrijf waar ik in 2017 instapte wezenlijk verschilt van het Euro Shoe Group van vandaag.”

Nathalie Roosen en Elise Vanaudenhove

VRIJHEID EN ZELFSTURENDHEID DOEN GROEIEN

“We hebben als bedrijf gefocust op onze cultuur, de organisatie, interne communicatie en professionele processen. We werken nu heel lean, zijn wendbaar en kunnen snel reageren. We zijn vandaag een transparant bedrijf met veel vrijheid en zelfsturendheid. Iedereen kan hier een impact hebben en met voorstellen komen. Want wanneer onze mensen zich kunnen ontwikkelen en groeien, kunnen we dat ook als bedrijf.”

“Op dat vlak verschilt mijn job als CEO niet van wat ik deed als pilatesinstructeur. Ik ben nog altijd met mensen bezig. In mijn praktijk probeerde ik mensen los te laten komen van hun beperkende gedachten, en de beste versie van zichzelf te worden. En dat doe ik nu ook. Het leuke is dat je als CEO van een groot bedrijf dat op grotere schaal kan doen.”

Nathalie Roosen en Elise Vanaudenhove

RESPECT VOOR AVONDRUST

“Mijn atypische loopbaan sterkt me zeker in mijn huidige functie als CEO. Al is het maar dat yoga me hielp om het hoofd koel te houden tijdens de coronacrisis (lacht). Natuurlijk heb ik ook last van stress, maar mijn achtergrond helpt wel om dat beter te plaatsen. En met de tijd leer je natuurlijk ook meer relativeren.”

“Ik probeer ook op tijd rust te nemen. Ik werk heel intensief en efficiënt als ik op kantoor ben. Ik kan van ’s ochtends tot zes à zeven uur ’s avonds aan een stuk doorwerken. Maar eens ik thuis ben, gaat de laptop niet meer open. Natuurlijk heb ik ook regelmatig ’s avonds zakelijke plannen zoals netwerkevents. Maar dat beperk ik bewust tot een tweetal keer per week. En dat lijkt te werken. Vele jaren geleden had ik een soort burnout, wat zich uitte in meerdere nierontstekingen. Begint mijn rechternier nu te steken, dan is dat het teken om een stapje terug te zetten. Al gebeurt dat tegenwoordig nog zelden.”

STAP VOOR STAP NAAR DE TOEKOMST WERKEN

“Als ik terugblik op de afgelopen vijf jaar, ben ik het meest trots op de evolutie van het team. We hebben samen een gigantisch aantal projecten weten te realiseren, en dat onder heel moeilijke omstandigheden. In een tijd van persoonlijke en globale crisissen, waarin kredietverzekeraars ons hun vertrouwen niet schonken, hebben we met een supergemotiveerd team onze processen weten te verbeteren en miljoenen aan kapitaal vrij te maken.”

“Er staan nog veel uitdagingen op ons te wachten, van de stijgende prijzen en de duurzaamheidscrisis tot ons imago opkrikken. Daar ben je uiteraard mee bezig, maar ik probeer er niet van wakker te liggen. Je bedrijf volledig futureproof maken, dat doe je niet op een-tweedrie. Mijn ambitie is om stap voor stap te blijven vooruitgaan, en zo ver te geraken als maar kan. En dat met het sterke team van vandaag.”

Nathalie Roosen en Elise Vanaudenhove

EURO SHOE GROUP EN LRM

Elise: “We zijn bij LRM een achtergesteld krediet aangegaan, waarmee we de eerste twee jaar van ons uitgewerkte businessplan kunnen overbruggen. Ik had van in het begin een goed gevoel bij LRM. De aandacht die we kregen, dat was oprecht. We zaten ervoor samen met banken, waar de interesse enkel bij onze garanties leek te liggen. Maar LRM stelde diepgaande vragen, interesseerde zich in onze business en dacht constructief mee. Samen met het krediet van onze aandeelhouders, geeft dit ons de ademruimte om het bedrijf weer volledig op de sporen te krijgen.”

Nathalie Roosen, Investment Manager bij LRM: “We willen kort bij de ondernemer staan en helpen waar kan, ook bij mature familiebedrijven. We schieten niet meteen in een kramp als het minder gaat, maar proberen mee te denken. De duidelijke visie en het sterke people management van Elise vind ik zelf bewonderenswaardig, en zijn een van de redenen waarom we in zee gingen met Euro Shoe Group.”