Nieuws - 22/10/21

DEO realiseert financieringsronde van 3,65 miljoen euro

Het Belgische digitale healthtechbedrijf DEO (Data-driven Efficiency for the Operating Room) realiseert een financieringsronde van 3,65 miljoen euro om haar AI-ondersteunde dataplatform verder te ontwikkelen en haar aanbod uit te breiden naar nieuwe chirurgische specialisaties.

Genk, België, 22 oktober 2021 – DEO, een digitale healthtech specialist die ziekenhuizen en medische bedrijven diepgaande data-inzichten in het operatiekwartier (OK) verschaft, heeft 3,65 miljoen euro opgehaald. De kapitaalronde werd geleid door Capricorn Partners via hun Capricorn Digital Growth Fund. De Franse investeerder Karista, een belangrijke speler onder de Europese healthtechfondsen, treedt ook toe tot het kapitaal en geeft een nieuwe internationale dimensie aan het syndicaat. De bestaande aandeelhouders LRM en het Imec.istart Fund namen eveneens deel aan deze financiering.

Met zijn AI-gedreven dataplatform helpt DEO ziekenhuizen om best practices voor doeltreffende OK’s te implementeren en ondersteunt het tal van bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg bij hun evolutie naar een waardegebaseerde zorg via continue gegevensverzameling en kwantificatie van OK-efficiëntie, team-ergonomie en financiële prestaties.

Sterke vraag naar data- en AI-gedreven oplossingen om het gezondheidszorgsysteem te beschermen

Het consortium van investeerders is ervan overtuigd dat DEO’s unieke en bewezen methodologie dé aanpak is voor ziekenhuizen en healthcare bedrijven om op basis van data en AI de operationele efficiëntie van OK’s te verbeteren.

Er is veel vraag naar de DEO-oplossingen om tegemoet te komen aan de groeiende stroom patiënten en het hoofd te bieden aan het tekort aan medisch personeel en de immense druk op de ziekenhuisfinanciering. Daar bovenop komt nog de nasleep van de pandemie, die de behoefte aan bescherming van nationale gezondheidszorgstelsels alleen maar versterkt.

Antoine D’Hollander, Investment Associate bij Capricorn Partners, licht toe: “DEO’s visie sluit perfect aan bij onze investeringsstrategie om te focussen op bedrijven die data omzetten in waardevolle inzichten. De gezondheidszorg is klaar om deze digitale oplossingen te integreren in hun faciliteiten op basis van menselijke & artificiële intelligentie. DEO biedt zo’n oplossing aan met hun OR Efficiency Platform met als hoofddoel omveilige en betaalbare zorg te kunnen garanderen.”

"We zijn verheugd deze ervaren en prominente investeerders welkom te heten op onze missie. We zijn trots op hun vertrouwen in ons team en hun geloof in het enorme potentieel van DEO. Met hun steun willen we nieuwe en cruciale data en inzichten ontsluiten voor ziekenhuizen en bedrijven in de gezondheidszorg,” zegt Jeroen Dille, CEO en Co-Founder van DEO.

Nog sterkere technologie en expansie naar meer chirurgische specialisaties

“De nieuwe financiering zal DEO in staat stellen om haar business development te versnellen, meer commerciële samenwerkingen af te sluiten in Europa en de VS, maar ook om ons productaanbod nog verder te versterken door nieuwe softwaretoepassingen te ontwikkelen bovenop het bestaande dataplatform,” legt Tim Clijmans uit, CFO en Co- Founder van DEO.

Naast haar bestaande activiteit in de orthopedische sector, zowel voor ziekenhuizen als voor producenten van medische apparatuur, zoals Johnson & Johnson, zal DEO met het bijkomende kapitaal haar aanbod nu ook afstemmen op andere chirurgische specialisaties en extra personeel aanwerven in alle afdelingen van het bedrijf.

Michaël Thomas, Senior Investment Manager bij Karista, voegt eraan toe: "We zijn heel trots dat we met deze investering kunnen bijdragen tot DEO’s verdere internationale groei. Het bedrijf heeft bewezen van grote waarde te zijn, en gezien het enorme marktpotentieel geloven we erin dat DEO een belangrijke rol zal spelen in de manier waarop de gezondheidszorg data en analyses gebruikt om het zorgpad van de patiënt te hervormen.”

Zorgverleners ondersteunen bij de evolutie naar waardegedreven gezondheidszorg

De technologische vooruitgang, in combinatie met nieuwe chirurgische specialisaties, zorgt ervoor dat DEO zijn oplossingen aan nog meer zorgverleners zal kunnen aanbieden en een echte waardegedreven gezondheidszorg kan faciliteren. Doordat het bedrijf unieke datasets genereert in de OK, verschaft het waardevolle inzichten in workflows, team-ergonomie, materiaalgebruik en financiële prestaties. Deze informatie biedt specifieke verbetermogelijkheden om de vermoeidheid van chirurgische teams te verminderen, meer patiënten te kunnen opereren en de kost van een operatie te verlagen.

Tom Aerts, Head of Investments bij LRM voegt eraan toe: “Het feit dat DEO al samenwerkt met ziekenhuizen en ‘s werelds grootste producenten van medische apparatuur is een uitstekend bewijs dat de technologie van het bedrijf erin slaagt om realtime, lokale gegevens om te zetten in bruikbare inzichten op maat van de klant. We zijn dan ook verheugd om DEO verder te ondersteunen en dat we met slim geld kunnen bijdragen aan de ambitie van het bedrijf om de doelstellingen van zorgverleners en de zorgindustrie te helpen verwezenlijken.”