Nieuws - 02/09/21

Corda Campus lanceert elektrische deelwagens voor werknemers op de campus

Testproject met elektrische deelwagens moet inzichten geven over elektrisch rijden

Vanaf vandaag kunnen werknemers die actief zijn op Corda Campus gebruikmaken van twee gloednieuwe elektrische deelwagens. De ID3 en ID4 van Volkswagen kunnen op eender welk moment gereserveerd en gebruikt worden door de Corda community. Met dit testproject, dat samen met Delorge Groep wordt opgezet, wil de technologiecampus meer te weten komen over het gebruik van elektrische deelwagens. 

De Hasseltse Corda Campus lanceert samen met Delorge Groep een splinternieuw testproject. Er worden twee elektrische deelwagens ter beschikking gesteld van de werknemers op Corda Campus. De werknemers kunnen via een app de wagens reserveren voor gebruik en betalen een vergoeding naar gelang het aantal gereden kilometers. Het testproject moet de campus meer inzicht geven in het gebruik en de voor- en nadelen van de elektrische deelwagens en het geeft de werknemers de kans om de wagen vaker thuis te laten. “Ze kunnen makkelijk met de fiets, bus of trein naar de campus komen en zich toch makkelijk verplaatsen naar klanten of vergaderingen buiten de campus door gebruik te maken van de deelwagens”, zegt algemeen directeur van Corda Campus, Raf Degens.

Pilootproject

“Als innovatiecampus zijn we volop bezig met nieuwe toepassingen op elk gebied, ook wat betreft mobiliteit”, zegt Raf Degens. “Dat elektrische wagens de toekomst zijn, staat als een paal boven water. Het spreekt dan ook voor zich dat we als technologiecampus bekijken welke rol wij hierin kunnen spelen. Met dit pilootproject willen we meer te weten komen over het gebruik van deze elektrische deelwagens. Denk hierbij aan zaken zoals het aantal gereden kilometers, zijn het korte of lange afstanden die gereden worden en op welk moment van de dag worden ze het meest gebruikt. Aan de hand van dit soort data kunnen we ons aanbod verder afstemmen op de noden en verwachtingen van onze community.”            

Het testproject start met twee deelwagens, maar ook daar zit heel wat flexibiliteit in. “Corda Campus is de ideale proeftuin om meer te weten te komen over het rijgedrag van de elektrische bestuurder in een professionele omgeving”, zegt Managing Director A&M Invest, Tom Lambert. “De troef van deze test is de toegankelijkheid. Iedereen die werkt op de campus kan van de wagens gebruikmaken. Wij gaan hier dan ook flexibel op inspelen door ons aanbod aan te passen aan de vraag en aan de mogelijkheden.”