Nieuws - 07/09/21

10 miljoen zuurstof voor verdere groei van Limburgse parel

LRM bouwt mee aan toekomst A&M Invest

Hasselt – Automotive & Mobility Invest, beter bekend als Groep Delorge, kan rekenen op een achtergestelde lening van 10 miljoen euro. De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM voorziet het bedrijf van vers kapitaal om haar groeiplannen verder te verwezenlijken. Op de planning: belangrijke investeringen in bestaande en nieuwe vestigingen en de uitbouw van de tweedehandsactiviteiten. Door de intrede van LRM wordt de financiële structuur van A&M aanzienlijk verstevigd. Het Limburgse A&M Invest heeft de ambitie om op nationaal vlak een prominente rol als innoverende en kwalitatieve speler op te nemen in de automotive-industrie. Volume en schaalgrootte zijn daarbij van essentieel belang.

A&M Invest, de autogroep onder leiding van Peter Guelinckx en Tom Lambert, legt zich toe op de verkoop en het onderhoud van nieuwe én tweedehandswagens. Het bedrijf krijgt bij de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM een achtergestelde lening van 10 miljoen euro om de verdere groeiplannen te realiseren.

Vandaag zorgt A&M Invest voor maar liefst 870 jobs, waarvan 679 in Limburg. In 2007 nam Peter Guelinckx de groep gefaseerd over van de familie Delorge. Door een actieve en intensieve acquisitiestrategie, zowel binnen als buiten Limburg, kende het bedrijf de voorbije jaren een exponentiële groei. Intussen maken alle Limburgse VAG- en JLR-dealers deel uit van de groep, én is A&M Invest in België ook de grootste dealer van de BMW-tak. Het management heeft intussen heel wat expertise opgebouwd en schat die kennis ook voor haar personeel erg hoog in. A&M Invest bouwt de komende jaren daarom zijn intern opleidingscentrum verder uit.

“We willen een one-stop shop creëren voor al onze klanten, zowel in de B2B- als de B2C-markt. Dat concept is uniek in België”, zegt Peter Guelinckx, eigenaar en CEO A&M Invest. “We zetten daarom sterk in op een totaalservice: aankoop, onderhoud, bandenwissel, verzekering, vervangwagens… Alles onder één dak. Zo komt de klant terecht in een volledig en geïntegreerd netwerk op een aanvaardbare afstand. ”

“Daarnaast willen we de komende jaren onze focus op de tweedehandsmarkt verscherpen en investeren we verder in een centraal PDI en tweedehandswagencentrum in Limburg”, zegt Tom Lambert, Managing Director A&M Invest. “Jaarlijks worden er in België gemiddeld zo’n 1.190.000 auto’s verkocht. De tweedehandsmarkt heeft – zeker in vergelijking met onze buurlanden – nog enorm veel groeipotentieel. Ook de globale tendenzen in de sector, zoals vergroening en elektrificatie, zullen sterk onze richting bepalen. De invoering van lage-emissiezones, verhoogde persoonlijke bijdragen op vervuilende bedrijfswagens én fiscale veranderingen zullen een steeds belangrijker rol spelen.”

Smart money

“De automotive-industrie wordt overspoeld door buitenlandse groepen”, zegt Tom Vanham, algemeen directeur LRM. “We zijn erg fier dat Limburg in deze moeilijke markt een sterke, ambitieuze speler heeft en dat LRM kan helpen bouwen aan de toekomst van de Limburgse A&M-groep. Het management heeft er niet alleen al een bewonderingswaardig en succesvol parcours opzitten en is dus vertrouwd met het acquisitie- en integratieproces, maar kent de sector ook door en door. Bovendien zal A&M Invest de komende jaren blijven inzetten op extra jobs in Limburg en verstevigt de voorziene groei de verankering in onze provincie.”