Nieuws - 09/06/21

Corda Campus, Hogeschool PXL en KRC Genk brengen esports naar het grote publiek

Gen-E wil de veelzijdigheid van esports aantonen

Corda Campus, Hogeschool PXL en KRC Genk slaan de handen in elkaar en zetten stevig in op de toekomst van esports. De drie partijen bundelen de krachten om esports in België en de Benelux op de kaart te zetten. Het partnership dat de naam Gen-E - voluit Generation Esports – draagt, wil met een reeks events de veelzijdigheid van esports aantonen. De esports-tak professionaliseert steeds verder en wint ook aan belang in de zakenwereld. De sector is nu al groter dan de volledige filmindustrie. Wereldwijd zijn China, de Verenigde Staten en Japan de koplopers wat betreft gaming-inkomsten en het aantal spelers. De drie sterkhouders vinden het de hoogste tijd dat esports ook in België verder professionaliseert.

KRC Genk, Corda Campus en Hogeschool PXL, samen vormen ze Gen-E en willen ze esports naar het grote publiek brengen. Niet alleen naar de gedreven gamer of techneut, maar ook naar bedrijven, naar ondernemers, naar iedereen die er meer over wil weten. De kennis en know-how van KRC Genk, die al scoren met een eigen esportsteam, in combinatie met het netwerk van Corda Campus, de grootste technologiecampus van het land en de expertise van Hogeschool PXL die de eerste esportsopleiding in België geeft, moeten ervoor zorgen dat zowel bedrijven als consumenten binnenkort weten wat esports is én wat het voor hen kan betekenen. Gen-E wil de impact van esports duidelijk maken én wil een verschil maken. Ze doen dat aan de hand van een reeks boeiende events, on- en offline. Startend met de Gen-E esports Summit die op 24 juni zal doorgaan vanuit het Corda Theater op Corda Campus. Dit online event duikt meteen de businesswereld in en zal aan de hand van boeiende gesprekken en interessante cases duidelijk maken hoe esports ook aan terrein wint in de B2B-wereld.

Booming business        
Esports is booming business. China, de VS en Japan zijn de wereldwijde koplopers, maar ook dichter bij huis kent esports een sterke groei. Zo zet Frankrijk er stevig op in met de overtuiging om in de toekomst ook effectief economische groei en jobs uit de esportswereld te halen. “Esports en ondernemen, het is een combinatie die in België nog te ongekend is, maar waar ontzettend veel potentieel in zit”, zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus. “Esports valt makkelijk te integreren in tal van sectoren: denk daarbij aan softwarebedrijven, HR-bedrijven, de zorgsector of het onderwijs. Maar ook op vlak van marketing liggen de kansen voor het grijpen. Het wordt steeds moeilijker om de nieuwe generatie te bereiken, esports kan daar een antwoord op bieden. Het is een digitale kruisbestuiving die heel wat deuren opent en dus naadloos aansluit bij het DNA van onze campus.”

Netwerk en expertise  
Gen-E is een combinatie van een sterk netwerk en expertise. Eén van de drie partners, Hogeschool PXL, zet als eerste hogeschool in België in op de professionele begeleiding van esporters. Dit doen ze met een esportsopleiding die gegeven wordt door echte esportsexperten. “Met PXL-Esports verwelkomen we gamers uit Vlaanderen en Nederland en begeleiden we hen professioneel in tal van competities. En net zoals bij andere topsporters staat de combinatie van sport en studie centraal. Digitaal is het nieuwe normaal, ook in de (e)sportwereld. Met Gen-E willen we nog een versnelling hoger schakelen. Samen met onze partners willen we esports op de kaart zetten in België en bij uitbreiding de Benelux”, zegt Alexander Dumon, esportscoördinator van Hogeschool PXL.

Professioneel gamen

Zowel op maatschappelijk als educatief vlak speelt esports een belangrijke rol. KRC Genk wil met haar  professioneel esportsteam ook België internationaal op de kaart zetten. Dat doen ze met verschillende gamers die tot de wereldtop behoren, zoals onder meer oud-wereldkampioen FIFA Stefano Pinna. “Esports is topsport en als KRC Genk weten we hoe we jonge talenten moeten omkaderen om hun talent te ontwikkelen en richting topprestaties te stuwen”, zegt Bram Bartels van KRC Genk. “Wij willen met onze kennis over het esportslandschap een verschil maken en vooroplopen in de ontwikkeling van deze nieuwe wereld. Met KRC Genk Esports bereiken we hoofdzakelijk generatie Z, of zoals wij zeggen generatie esports. Deze jongeren zijn opgegroeid met gaming en esports en willen op een andere manier worden aangesproken. Het is een doelgroep die steeds belangrijker wordt, voor ons als club, maar ook voor onze partners.

Gen-E esport Summit   
De Gen-E esport Summit op 24 juni geeft het startschot van een reeks on- en offline events die duidelijk maken waarom esports a big thing is en waarom we in België die trein niet mogen missen. De focus van de Summit op 24 juni ligt op de impact voor het bedrijfsleven. Interessante sprekers uit het gamelandschap én uit het bedrijfsleven geven aan welke kansen esports met zich meebrengt voor ondernemingen.

De Gen-E Esport Summit is volledig gratis, maar inschrijven is nodig. Het volledige programma kan je terugvinden op generationesports.be.