Nieuws - 18/09/20

Healthtech start-up DEO haalt 1 miljoen euro op voor expansie Operating Room Efficiency Platform

DEO (Data-driven Efficiency for the Operating Room), een Belgisch bedrijf dat een innovatief Operating Room Efficiency Platform aanbiedt waarmee ziekenhuizen het hoofd kunnen bieden aan de duurzaamheidsuitdagingen in de gezondheidssector, haalt 1 miljoen euro op bij diverse investeerders, waaronder LRM, imec.istart, OrthoGrow, en een aantal particuliere beleggers.

Genk, België, 18 september 2020 – DEO meldt met trots dat het een succesvolle financieringsronde heeft afgerond, waarbij 1 miljoen euro aan investeringsfondsen werd opgehaald voor de expansie van haar Operating Room (OR) Efficiency Platform.

De initiële investeerders OrthoGrow, het imec.istart acceleratie programma en Johnny Kegels hebben hun participatie bestendigd, terwijl nieuwe investeringspartijen, waaronder de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM), ZOL (Ziekenhuis Oost-Limburg) en een groep van anonieme business angels, voor extra financiële middelen zorgen.

DEO heeft een duidelijke missie: oplossingen bieden voor de duurzaamheidsuitdagingen in de gezondheidssector door samen te werken met ziekenhuizen die geconfronteerd worden met toenemende patiënten volumes en onder druk staande budgetten, en tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn van zorgverleners te verbeteren. Tijdens de laatste 4 jaar heeft DEO het OR Efficiency Platform ontwikkeld en gevalideerd door het capteren van unieke datapunten in operatiekwartieren in Europa en Verenigde Staten en door de analyse van die gegevens met haar predictive modellen. Op deze manier wil de Belgische healthtech start-up ervoor zorgen dat toekomstige patiënten toegang hebben tot veilige, succesvolle en efficiënte medische procedures.

Deze financiering stelt DEO in staat om haar ambitieuze groeipad verder te zetten door haar bestaande klantenbestand binnen de orthopedie verder uit te breiden en nog meer projecten te initiëren in Europese en Amerikaanse ziekenhuizen. Door met meer referentiecentra samen te werken, neemt de hoeveelheid gegevens in DEO’s datamodel toe, wat op zijn beurt weer bijdraagt tot krachtige, nieuwe inzichten in DEO’s exclusieve database met best practices.

Jeroen Dille, oprichter en CEO van DEO, is blij met de steun van de investeerders: “Deze kapitaalinjectie en het vertrouwen dat de investeerders in ons stellen in volle coronacrisis, toont aan dat ons OR Efficiency Platform een belangrijke impact heeft, en dat we nu meer dan ooit een concrete en wezenlijke verandering kunnen bewerkstelligen voor alle betrokkenen—niet alleen voor patiënten, chirurgen en verpleegkundigen, maar ook voor ziekenhuizen, betalers en de sector als geheel. We zijn trots en erkentelijk dat we een rol mogen spelen in het oplossen van de grote uitdagingen waarvoor de sector staat door ziekenhuizen te helpen omgaan met hoge patiënten volumes én het creëren van een veilige omgeving voor de patiënt.”

“DEO is een heel mooi voorbeeld van een jong, innovatief bedrijf dat zijn expertise in zowel de ICT-wereld als in de zorgsector combineert om een efficiënter en veiliger zorgomgeving te creëren voor alle betrokkenen”, zegt Tom Vanham, Algemeen Directeur van LRM. “Bovendien is DEO gevestigd op C-mine Crib in Genk, één van de Limburgse incubatoren, waar ze deel uitmaken van een dynamische community van gelijkgestemden en kunnen rekenen op deskundig advies om door te groeien. We zijn dan ook erg trots om DEO tot ons portfolio te kunnen rekenen.”