Nieuws - 19/10/18

Tom Vanham nieuwe Algemeen Directeur LRM NV

De Raad van Bestuur van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM NV heeft de heer Tom Vanham aangesteld als nieuwe Algemeen Directeur van de LRM groep. De heer Vanham is momenteel CEO bij Generali Belgium. Hij volgt vanaf 1/01/2019 Stijn Bijnens op die LRM na meer dan 11 jaar verlaat om CEO te worden van Cegeka.

De Raad van Bestuur van LRM heeft vandaag een nieuwe algemeen directeur aangesteld. Zij keurde de voordracht van het renumeratiecomité van LRM unaniem goed. De heer Vanham kwam als sterkste kandidaat uit de selectieprocedure, die begeleid werd door HR-kantoor EgonZehnder.

De 42-jarige Vanham is momenteel CEO bij Generali Belgium. Van opleiding is hij Master in de Rechten (KU Leuven). Later volgde hij o.a. een postacademische opleiding Bedrijfseconomie (Antwerp Management School). Na zijn studies startte hij zijn carrière in de verzekeringssector bij AIG Europe (Benelux en New York) en bij Marsh. In 2006 stapte hij over naar Accenture waar hij opdrachten deed in gans Europa. Na deze periode als management consultant en senior manager, nam hij in de periode 2010-2014 directiefuncties op bij AXA Belgium en bij AXA Group in Parijs met verantwoordelijkheden in Centraal en Oost-Europa. In 2014 werd hij aangesteld als Chief Distribution Officer bij Generali Belgium, een verzekeringsmaatschappij met 430 medewerkers, om er in 2017 CEO te worden.

Hugo Leroi, Voorzitter van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM: “Toen Stijn Bijnens in mei aankondigde dat hij LRM zou verlaten om CEO te worden van Cegeka, stond LRM voor de uitdaging om een waardige vervanger te vinden. Ik ben zeer tevreden dat de heer Vanham zich aangesproken voelde door de vacature. De heer Vanham heeft al een indrukwekkend professioneel parcours afgelegd. Met zijn ervaring als CEO van Generali Belgium, en in het leiden van zowel kleine als grote organisaties, kan hij nieuwe inzichten aanreiken voor wat betreft het ontwikkelen en optimaliseren van de bedrijven- en vastgoedportefeuille van LRM. Samen met de raad van bestuur heb ik er het volste vertrouwen in dat de heer Vanham de juiste persoon is om, in opvolging van huidig algemeen directeur Stijn Bijnens, de LRM groep doorheen een nieuw hoofdstuk van groei, impact en relevantie te loodsen.“

Tom Vanham: “In mijn vorige rollen en verantwoordelijkheden was ik steeds gefocust op het behalen van resultaten op een respectvolle en duurzame manier. Ik laat mij leiden door creativiteit en ondernemerszin. Mijn ervaring in verschillende directiecomités en raden van bestuur, zowel in binnen- als buitenland, heeft mij goed voorbereid op deze nieuwe uitdaging en belangrijke rol in het Limburgs economisch weefsel. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring in verschillende domeinen van pas zal komen om LRM, samen met de raad van bestuur, de collega’s en alle stakeholders, te begeleiden in het realiseren van maatschappelijk relevante groei en verdere professionalisering.”

De heer Vanham neemt op 1/01/2019 de fakkel over van Stijn Bijnens. Hij komt aan het hoofd van de LRM-groep, bestaande uit LRM NV en diverse dochtervennootschappen (campussen, incubatoren, mijnsites). Het geconsolideerd eigen vermogen van LRM bedraagt meer dan 400 miljoen euro. Samen met een uitvoerend managementcomité zal hij leiding geven aan een 80-tal talentvolle werknemers.

Voor meer info:

Jeroen Bloemen, Head of Corporate Affairs LRM
j.bloemen@lrm.be
0477 674718

-------------

Over LRM

LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem.