Nieuws - 23/02/18

Limburg Startup viert tweede verjaardag met lancering van app

Limburg Startup viert tweede verjaardag met lancering van app
Nieuwe app verbindt start-ups, LSU coaches en partners digitaal met elkaar


Limburg Startup, LSU, viert haar tweede verjaardag met de lancering van een fonkelnieuwe app die ondernemers, pré-starters, LSU coaches en partners digitaal verbindt. De Limburgse start up community bestaat inmiddels twee jaar en bouwde een relevant netwerk uit dat het groeiproces van start-ups aanzienlijk kan versnellen.  De app zal deze community digitaal verbinden en ondersteunen. Met één swipe kan je je vraag stellen en weet je onmiddellijk welke events nuttig zijn, welke partners je kunnen helpen en welke coaches hun expertise met je willen delen.  


LSU wil samen met haar 40 partners start-ups verbinden en hun groeiprocessen versnellen. Precies twee jaar na lancering, telt het netwerk meer dan 200 start-up coaches die al meer dan 250 keer geraadpleegd werden. Met de lancering van de app, gaat LSU nog een stapje verder. Ze combineren het volledige start-up aanbod in één tool. Via enkele klikken kom je in contact met de juiste partner of collega-ondernemer die je verder kan helpen. De Limburg start-up app zorgt ervoor dat je via de verschillende zoekfilters relevante info vindt over het domein of thema dat je interesseert. Het vraag- en antwoordsysteem laat toe dat iedereen met een profiel vragen in de community kan gooien. ‘We willen met deze app het nog makkelijker maken om kennis en expertise te delen binnen het LSU-netwerk. Bovendien vind je er het grote aanbod aan initiatieven heel overzichtelijk terug en kan je er ook aankloppen bij coaches en partners. Met deze app willen we een versnelling hoger schakelen’, zegt Marc Beenders, community manager Limburg startup.


16 categorieën, 200 coaches en 40 partners     

Op de nieuwe app vind je momenteel al meer dan 200 coaches, 40 partners en 35 events terug. Zoekopdrachten zijn mogelijk binnen 16 verschillende categorieën. De domeinen zijn zeer uiteenlopend: van ICT of cleantech tot de creatieve economie. ‘Wij willen start-ups laten groeien in élke sector. Het uitgebreide LSU-netwerk is daarom net zo belangrijk, er word niemand uitgesloten. De 200 coaches zorgen voor expertise binnen elk mogelijk domein’, zegt Marc Beenders.

Sophie Schoebrechts van startup YUMS is alvast enthousiast: 'De LSU app is voor ons handig geweest om in contact te komen met andere start-ups, niet alleen om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, maar ook om contacten, ervaringen en uitdagingen met elkaar te delen. Start-ups komen vaak dezelfde vragen tegen, de app faciliteert de communicatie tussen gelijkgestemde.’

De Limburg Startup app is gratis te downloaden via de app store en via Google play.

Meer info:

Marc Beenders, Community Manager Limburg Startup
m.beenders@lrm.be
0478 26 74 60

Goele Lemmens, persverantwoordelijke LRM
g.lemmens@lrm.be
0474 21 30 87