Nieuws - 23/11/17

TVL-reeks: de Limburgse incubatoren

Vijf jaar geleden, toen Ford Genk de deuren sloot, had niemand ooit durven denken dat de Limburgse economie het vandaag beter zou doen dan ooit tevoren. De huidige status van onze economie is mede te danken aan de vele start-ups die de voorbije jaren het licht zagen. LRM ondersteunt die start-ups aan de hand van kapitaal, coaching, kantoorruimte en een netwerk.

TVL bracht een reeks over de Limburgse incubatoren.

Als Limburgse Investeringsmaatschappij hebben we de rol op ons genomen om een netwerk van incubatoren uit te bouwen om de lokale economie sneller te ontwikkelen. Start-ups kunnen bij de incubatoren terecht voor huisvesting en voor een uitgebreide omkadering en ondersteuning met de juiste sectorgebonden knowhow en coaching. Het Limburgse incubatorennetwerk telt 9 incubatoren. Elke incubator spitst zich toe op een bepaalde sector.

MIA-H, de fashiontechincubator voor mode en accessoires, opende begin november de deuren. Naast BioVille (health & care), BikeVille (wielerindustrie), C-Mine Crib (creatieve economie), Corda Incubator (ICT), GreenVille (circulaire economie) en IncubaThor (energie) zijn nu ook Agropolis (innovatieve landbouw) en Droneport (drones) in volle ontwikkeling.