Nieuws - 30/06/17

Werkplek van de toekomst opent haar deuren op Corda Campus

Corda-A laat 32 innovatieve bedrijven met elkaar samenwerken

Corda-A, de werkplek van de toekomst, opent vandaag officieel haar deuren op Corda Campus. Maar liefst 32 verschillende bedrijven nemen er vanaf één juli hun intrek. De oude industriële Philipshal van 5400 m² groot werd in zes maanden tijd getransformeerd tot 54 werkunits, zes kantooreilanden en 40 flexplekken. Loopbruggen, open meetingruimtes en phone boots creëren een letterlijke verbinding tussen de verschillende bedrijven in Corda-A. Corda Campus krijgt hiermee ook een nieuwe front: een glazen kubus aan de ingang van het gebouw zorgt voor een directe verbinding met Kiewit station. Reeds voor de officiële opening zijn de kantoorruimtes van Corda-A volledig verhuurd.

Agoria, Mimesys, Fibricheck, AE, iCapps, JBC Innovation, Voka Limburg… En 25 andere bedrijven maken vanaf één juli deel uit van de Corda Community. Zij nestelen zich in Corda-A: een gloednieuwe werkplek op slechts enkele minuten wandelen van Kiewit station. Corda-A, een oude industriële Philipshal, werd volledig gestript en omgetoverd tot een hippe, innovatieve werkplek waar 32 bedrijven met én door elkaar werken. Ze zijn allemaal gevestigd in units of eilanden die via loopbruggen met elkaar verbonden zijn. Design phone boots laten je in alle rust vergaderen of telefoneren. Maar, ook creativiteit krijgt een plek in Corda-A: zo staan er grote bomen met bijhorende vergaderconstructies verspreid over de hele ruimte: de ideale ontmoetingsplaats voor een kort overleg. De flexplekken aan de kop van het gebouw zorgen ervoor dat ook pendelaars en flexwerkers vanaf nu op Corda Campus terecht kunnen.


Nieuwe manier van werken
De oude Philips fabriekshal kreeg een volledige make-over. De industriële look bleef wel behouden, maar verder is de ruimte onherkenbaar geworden. ‘Dit project is in minder dan zes maanden tot stand gekomen door de samenwerking van verschillende partners en leveranciers. En dat is ook precies waar Corda-A voor staat. Het is een open, innovatieve werkplek waar bedrijven uit verschillende industrieën met en door elkaar werken. Iedereen is er bovendien welkom om te vergaderen, om er een dag te komen werken of om simpelweg de sfeer op te snuiven. De tijd van gesloten kantoorruimtes ligt achter ons. Bedrijven willen van elkaar leren en geïnspireerd worden’, zegt Raf Degens, Algemeen Directeur Corda Campus.

Op Corda Campus werken momenteel 3000 mensen in 100 start-ups en 100 scale-ups. Met Corda-A komen daar nog heel wat nieuwe bedrijven bij.  ‘De kracht van Corda Campus zit in de combinatie van startende bedrijven en ervaren ondernemers. In Corda-A brengen we ze ook fysiek in contact met elkaar. En we gaan nog een stap verder: we willen samenwerkingen opzetten over de grenzen heen: in de regio Belgisch Limburg, Eindhoven, Nederlands Limburg en Aken liggen er heel wat opportuniteiten’, zegt Stijn Bijnens, CEO LRM.

5000 werknemers in 2020
Corda-A opent haar deuren op één juli, maar nog voor de officiële opening zijn al de kantoren reeds bezet. ‘Ons economisch model is in volle evolutie: nieuwe businessmodellen vervangen de oude, de verhoudingen tussen producenten, klanten en leveranciers wijzigen iedere dag. Bedrijfsomgevingen hebben heel andere noden dan 15 jaar geleden.  We moeten dan ook met een nieuwe bril durven kijken naar de verschillende uitdagingen en hierop anticiperen. Corda Campus is hiervan een mooi voorbeeld.  Het geeft werk aan een jonge groep werknemers die vroeger eerder naar de grootsteden zou getrokken zijn. Nu zakken ze af naar Corda Campus, niet alleen om te werken, maar ook om iets uit te bouwen, om te werken in een aangename omgeving die past bij hun behoeften’, zegt Erik Gerits, gedeputeerde voor economie.

Maar, Corda Campus denkt verder en streeft naar 5000 werknemers tegen 2020. ‘Corda Campus groeit en speelt een belangrijke rol in de toekomstvisie van Hasselt: een gezellige stad blijven en ruimte creëren om te wonen, werken én leven. Met Corda-A is het tijd voor een nieuw hoofdstuk op deze dynamische campus. Iets waar we vanuit Hasselt dan ook erg trots op zijn’, zegt burgemeester Nadja Vananroye.
Noot aan de redactie: Graag nodigen we je uit op de officiële opening op donderdag 29 juni om 18u. Raf Degens (algemeen directeur Corda Campus), Stijn Bijnens (CEO LRM), Tom Vandeput (Schepen van Economie Hasselt) en Erik Gerits (gedeputeerde van economie) nemen er het woord. Nadien is er plaats voor een leuk fotomoment en een receptie.

Over Corda Campus
Corda Campus is de internationaal toonaangevende technologie- en dienstencampus in de euregio. Ze heeft een magneetfunctie voor innovatieve ondernemingen en instellingen. Vanuit Hasselt zorgt de campus voor een gedreven business community voor tal van innoverende bedrijven en start-ups. Op de site werken vandaag al 3000 mensen in 200 bedrijven aan de producten en diensten van morgen. Corda Campus maakt deel uit van de LRM-groep.

Meer info:        
Goele Lemmens             
Communicatieverantwoordelijke Corda Campus           
g.lemmens@cordacampus.com
0474 21 30 87