Nieuws - 17/03/17

Project be-MINE wint prestigieuze vastgoedprijs in Cannes

Zopas werden de MIPIM awards uitgereikt op de gelijknamige internationale vastgoedbeurs in Cannes. De MIPIM awards zijn de Oscars van de vastgoedwereld.

Uit 215 inzendingen was het project be-MINE weerhouden in de categorie “Best Urban Regeneration Project”. Deze categorie onderscheidt reeds afgewerkte projecten of projecten in uitvoering, die in een belangrijke mate bijdragen tot de ontwikkeling van een stad en leiden tot sociale en economische vooruitgang. Uitstraling op de omgeving, duurzaamheid, het herbestemmen van erfgoed, toegankelijkheid en de integratie van het project in de lokale gemeenschap worden hierbij in rekening genomen.

Het geïntegreerd toeristisch en recreatief project be-MINE dat vandaag de noemer is van de ontwikkelingen van de private partners (LRM, DMI Vastgoed en Vanroey Vastgoed), de stad Beringen en de provincie Limburg had indruk gemaakt op de jury die de voorselectie maakte.

Vandaag werd bekend dat be-MINE de felbegeerde award ook effectief mee naar huis mag nemen. Het aantal gerealiseerde jobs (300 op een totaal objectief van 500) heeft hier zeker toe bijgedragen.

be-MINE won van de projecten Battersea Powerstation (Londen), MediaCityUK (Salford), en Nowadays (Amsterdam). 

 

Over be-MINE NV
De projectvennootschap be-MINE is een samenwerking tussen de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, DMI Vastgoed en Van Roey Vastgoed met als doel de voormalige mijnterreinen van Beringen te herbestemmen.

Over LRM
LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem. LRM richt zich tot alle sectoren en bedrijven, van starter over groeiende KMO tot grote onderneming. De toegang tot LRM loopt via vijf domeinen: Technology & services, Health & Care, Sustainable Societies, Space & Experience, Smart Manufacturing.
Meer info: www.lrm.be

Over DMI Vastgoed - Creating Immotional Moments
DMI is een toonaangevende en multidisciplinaire projectontwikkelaar. Het portfolio van deze Hasseltse firma bestaat voornamelijk uit projecten die een mix van wonen, werken en ontspanning bieden. DMI is uitgegroeid tot specialist in publiek private samenwerkingsverbanden. Vandaag de dag is DMI betrokken bij diverse stadsvernieuwingsprojecten over heel Vlaanderen. DMI vastgoed staat als dochtermaatschappij aan de basis van ieder ontwikkelingsproject van de Democo bouwgroep, die als aannemer optreedt. DMI staat in voor de verwerving van de nodige bouwterreinen, het ontwikkelen van de bouwplannen met gerenommeerde architecten- en studiebureaus en zorgt voor de opvolging van het project vanaf de eerste dag van de uitvoering tot de overhandiging van de sleutels aan de kopers. Samen met haar uitgebreide team van specialisten bouwt DMI aan een thuis voor haar kopers, in lijn met haar visie 'creating immotional moments'. Meer info: www.dmi.be

Over Van Roey Vastgoed – Samen in Vertrouwen
Binnen groep Van Roey staat Van Roey Vastgoed voor de projectontwikkeling. Dit zowel via het ‘klassiek’ traject, als via het begrip ‘publieke-private Samenwerking’. Bij dit laatste gegeven heeft de groep Van Roey in Vlaanderen een pioniersrol vervuld en is tot op vandaag mee marktleider. De ambitie hierbij is een duidelijke toegevoegde waarde te creëren waarvan de latere gebruikers van het ontwikkelde goed ook werkelijk kunnen genieten. Het projectontwikkelingsproces loopt voor Van Roey Vastgoed tot en met de ingebruikname van het gerealiseerde project. Een optimaal resultaat kan hierbij alleen bereikt worden door een succesvolle samenwerking tussen alle betrokken partijen. Hierdoor wordt projectontwikkeling en beheer van vastgoed het werk van specialisten, mensen met ondernemingszin, die de markt kennen, risico's in een vroeg stadium kunnen inschatten en vertalen in een haalbaar project. Het begrip toegevoegde waarde dient hierbij in brede zin te worden geïnterpreteerd, waarbij ingehaakt wordt op een cultuur van ‘continuïteit door kwaliteit’, die al meer dan 275 jaar gedijt binnen ons bedrijf.
Meer info: www.groepvanroey.be