Nieuws - 27/01/17

COBELGUARD CIT WORDT LOOMIS

GENT – Om haar klanten een complete Cash Handling Service te kunnen bieden, kondigt Cobelguard CIT haar 100% nieuwe aandeelhouder aan, LOOMIS AB, specialist in cash management. Loomis is internationaal sterk aanwezig met 400 cashcenters, en  23.000 medewerkers in meer dan 20 landen. 

Cobelguard zal geïntegreerd worden in Loomis en zal ook de naam Loomis overnemen. Deze verkoop betekent ook de uitstap van de initiatiefnemers Stefan De Bock, Dirk Goethals en Steven Van Doorne (die CEO blijft in Loomis), en van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, die in 2014 toetrad ten tijde van de investering in een derde cash center.

Met deze overname verstevigt Cobelguard CIT de dienstverlening naar haar klanten als onderdeel  van een wereldwijde leverancier van cash handling services. “Na 5 jaar is Cobelguard een solide en gerespecteerde cash-in-transit partner met 170 werknemers die zich dagelijks inzetten voor vele retail en bancaire klanten verspreid over heel België. Dit partnership met de multinational Loomis zal onze huidige marktpositie van 20% in België verstevigen en zal ons ook toelaten onze cash expertise op elk domein sterk uit te breiden. Cash blijft belangrijk in onze maatschappij. Samen met Loomis willen we de cash outsourcing noden van banken en retailers nog beter beantwoorden en nog sneller inspelen op de noden van onze klanten.”, zegt CEO Steven Van Doorne.

Er zullen geen wijzigingen in de contactpersonen zijn, gezien al het personeel en het management aan boord blijven. 

Over LRM
LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem.
Meer info: www.lrm.be