Nieuws - 07/12/16

Kris Asnong wordt Algemeen Directeur GreenVille


GreenVille krijgt een nieuw Algemeen Directeur. Kris Asnong zal vanaf 1 september de incubator voor groene bedrijven in Houthalen-Helchteren aansturen. Zij neemt de fakkel over van Luc Driesen, die verantwoordelijk wordt voor het klimaat investeringsplan van de Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM. Kris studeerde burgerlijk ingenieur aan de Vrije Universiteit van Brussel en is al acht jaar actief als coördinator van Dubolimburg dat sinds 2014 gehuisvest is in GreenVille. “Ik kijk er naar uit om de succesvolle werking van Luc verder te zetten. Na anderhalf jaar heb ik een goed beeld van het gebouw, de omgeving en de andere bewoners. Met werken zoals LAB2FAB en de gevelrenovatie, komt mijn ervaring met duurzaam bouwen zeker van pas”, zegt Kris Asnong. 

Luc Driesen buigt zicht vanaf september over het klimaat investeringsplan van LRM. “LRM wil Vlaanderen helpen bij het bereiken van haar klimaatdoelstellingen. We hebben ruimte, kapitaal en expertise beschikbaar om een reeks ambitieuze projecten in Limburg te realiseren. We hebben Luc gevraagd om vanuit zijn ervaringen dit investeringsplan uit te werken. Vanaf 1 september neemt Kris Asnong zijn operationele taken over en kan hij erin vliegen”, zegt Stijn Bijnens, CEO LRM. 


GreenVille breidt uit 
In 2012 werd in opdracht van de Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, en de gemeente Houthalen-Helchteren het voormalig hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijn gerenoveerd tot GreenVille, een incubator voor groene bedrijven. In 2013 groeide de bezetting naar 33 procent, in 2014 naar 55 procent en eind 2015 groeide het door tot een bezetting van 75 procent. Op dit moment huisvest GreenVille reeds 28 bedrijven en organisaties. Dit zorgt voor meer dan 100 werknemers op de site en een bezetting van 80 procent. 

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van bedrijven naar testruimtes, diende GreenVille in mei 2016 een dossier in voor EFRO-steun. Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren en voorzitter van GreenVille, vult aan: “Tussen de parking van GreenVille en de mijnbouwschool (TIKB) wil GreenVille een LAB2FAB bouwen met technische units en gemeenschappelijke apparatuur. Hierdoor kunnen de bedrijven op onze site ook verder groeien. Bovendien voorziet GreenVille ook een grondige renovatie van haar gevel: beschadigde stukken worden hersteld en de volledige gevel wordt behandeld met torbostralen. Deze techniek zal het zwarte roet van de kolen verwijderen en het gebouw haar originele karakter teruggeven. Kortom het zicht van GreenVille vanaf de Noord-Zuid verbinding krijgt op korte termijn een grondige make-over”. 


OVER GREENVILLE 
GreenVille maakt deel uit van het netwerk van de Limburgse incubatoren. BioVille (health & care) in Diepenbeek bestaat reeds het langst, maar na GreenVille (circulaire economie) zijn ook C-MINE Crib (creatieve economie), IncubaThor (energie), Corda Incubator (ICT) en BikeVille (fietstechnologie) opgestart. Agropolis (innovatieve landbouw), Droneport (drones) en de Mode-incubator zijn nog in ontwikkeling. Elke incubator heeft hierbij zijn eigen focus. 

GreenVille organiseert sinds 2013 op vraag van de provincie Limburg, de Cleantech Community Limburg. Op 19 oktober 2016 brengt deze community een bezoek aan de nieuwe gebouwen van NIKE in Ham. Uitnodigingen volgen snel, maar geïnteresseerden kunnen zich reeds melden bij info@greenville.be

Voor meer informatie 
Luc Driesen 
Algemeen Directeur GreenVille NV 
0473 64 96 25 
luc.driesen@greenville.be 
www.greenville.be