Nieuws - 07/12/16

Holografische communicatie wordt realiteit dankzij Mimesys

LRM en private kapitaalschieters investeren één miljoen euro

LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, investeert samen met enkele private investeerders, en onder leiding van serie-ondernemers Koen Desmedt en Frank Bekkers, één miljoen euro in Mimesys, een Belgisch-Franse start-up. Mimesys brengt mensen in contact met elkaar via een digitaal hologram, iets wat tot nu toe enkel mogelijk was in science fiction. Het zal binnenkort de vergadercultuur compleet wijzigen. 

Mimesys brengt mensen als een digitaal hologram met elkaar in contact.. Mimesys ontwikkelde een uniek software platform dat mensen in real-time en in 3D vastlegt, vervolgens over het internet te streamt, waarna de beelden op een andere locatie in een virtuele of de echte wereld geplaatst worden. Het maakt hiervoor gebruik van 3D camera’s in combinatie met de nieuwste virtual en augmented reality apparatuur zoals de HTC Vive, Oculus Rift of de Microsoft Hololens. 

De vergadercultuur voorgoed gewijzigd 
Het bedrijf wil de manier waarop mensen samenwerken vanop afstand voorgoed veranderen en de traditionele online communicatie doorbreken. “Met Mimesys kan je elkaar niet enkel zien, je kan ook samenwerken op een manier die met traditionele technieken onmogelijk is. In plaats van naar een klein scherm te kijken, sta je samen in dezelfde virtuele ruimte. Je krijgt het gevoel écht tegenover je gesprekspartner te staan, met lichaamstaal en interactie zoals in het echte leven.” Zegt Davy Loots, mede-oprichter Mimesys en voormalig CTO/mede-oprichter Mobile Vikings. 

Uitbouw Europa & Verenigde Staten 
Mimesys heeft zowel kantoren in Parijs als op Corda Campus Hasselt en wil uitgroeien tot een wereldspeler op vlak van holografische communicatie. “Mimesys is een mooi voorbeeld van een start-up die ontstaan is in de ICT community die we de laatste jaren aan het uitbouwen zijn in Limburg. De internationale interesse in de technologie toont aan dat het potentieel heeft om op korte tijd snel te groeien”, zegt Stijn Bijnens, CEO LRM. 

Deze eerste investering laat Mimesys toe om hun R&D activiteiten in België te versterken en een verdere commerciële uitbouw in Europa en de Verenigde Staten voor te bereiden. 


Over Mimesys 
Mimesys is een Belgisch-Franse start-up, begin 2016 opgericht door Davy Loots, Rémi Rousseau en Stéphane Saffré met als doel holografische communicatie te onwikkelen op de opkomende digitale platformen van Virtual en Augmented Reality. Hun technologie wordt onder andere reeds gebruikt door klanten als Dassault Systèmes, marktleider in 3D CAD software. 

Over LRM 
LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem. Meer info: www.lrm.be

Meer informatie: 

Mimesys 
Davy Loots 
davy@mimesysvr.com 
+32 477 523982 

LRM 
Goele Lemmens 
Persverantwoordelijke LRM 
0474 21 30 87 
g.lemmens@lrm.be