Limburg neemt een steeds belangrijkere plaats in in de start-up scene; er heerst een sterk voelbare startersdynamiek. Limburg Startup is een open platform, een first class starterscommunity, gedragen en ontwikkeld door ondernemend Limburg met als doel de bestaande start-upinitiatieven te verbinden, start-ups te versterken en hun groeiprocessen te versnellen. Door alle stakeholders uit het brede start-uplandschap met elkaar te verbinden, geeft LSU versnelling en groeikansen aan jong ondernemerschap binnen de provincie.

Tegen de achtergrond van de digitale verandering en met ICT als katalysator en enabler zien nieuwe start-upopportuniteiten het licht op het kruispunt van sectoren. Limburg heeft verschillende snelgroeiende start-up communities in toekomstgerichte sectoren op een boogscheut van elkaar. LSU gaat daarom op zoek naar unieke start-upcombinaties en nieuwe businessmodellen op het kruispunt van expertises.

LSU organiseert inspirerende netwerkmomenten, zorgt voor community formation tussen start-ups over sector- en landsgrenzen heen en connecteert start-ups met de markt, met mature bedrijven, ervaren ondernemers en gemotiveerde coaches die hun ervaring delen en hun netwerk openstellen.

Limburg Startup is opgericht in de schoot van LRM en kan rekenen op 940.000 euro steun
van de Europese Gemeenschap d.m.v. EFRO-project 1181: digitale versnelling en ontginning van Limburgse start-up communities. LRM nv is promotor, imec en UHasselt zijn co-promotoren. De Provincie Limburg ondersteunt het project met een financiële bijdrage van 480.000 euro.
Het totale projectbudget bedraagt 2.352.781,25 euro.

partners