Dit EFRO-project correleert met het EFRO-project 'Digital Health House' en draagt mee bij tot de uitbouw van Bioville als Health Research Campus op de universitaire site in Diepenbeek. Een eerste concrete toepassing op die nieuwe Digital Health-verdieping is de ontwikkeling van een platform dat zorgbedrijven en instellingen in hun dagelijkse werking laat experimenteren met de mogelijkheden van blockchain en artificiële intelligentie. Dat is cruciaal voor de digitalisering in de zorgsector.

De focus zal er liggen op e-health en de verdieping wordt uitgerust met een opleidings- en exporuimte, clean rooms, demozones, break out- en kantoorruimtes. Daarmee is het de ideale plaats om bedrijven, zorgcentra en onderzoeksinstellingen samen te brengen om te experimenteren.

De Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, de Hogeschool PXL en Bioville zetten hun schouders onder dit project met steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Novum+ zet haar netwerk van experten in om het project mee uit te bouwen. 

Wil je meer weten? Via onderstaand filmpje of via dit persbericht krijg je meer uitleg.