Projecten

Projecten

Klimaat

LRM investeert in innovatieve en impactvolle klimaatprojecten en eco-initiatieven die niet alleen kaderen binnen ons eigen klimaatinvesteringsplan, maar ook binnen de Vlaamse en internationale klimaatdoelstellingen. LRM heeft de expertise en de middelen in huis om strategische impactprojecten in de groene energieproductie te realiseren: windmolens, zonne-energie, energieopslag… We ontwikkelen projecten waarbij economie en ecologie hand in hand gaan.

Daarnaast heeft LRM zich ook geëngageerd om haar steentje bij te dragen aan de ‘Sustainable Development Goals’ of ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ van de Verenigde Naties. Dat zijn de doelstellingen die de wereld zich tegen 2030 stelt om aan duurzame ontwikkeling te werken. De 17 hoofddoelstellingen en 169 subdoelstellingen vormen het belangrijkste internationaal duurzaamheidskader voor de komende 15 jaar.

Zon

Zon

Totaal vermogen zonne-energieprojecten:
125 MW

Wind

Wind

Totaal vermogen windmolenparken:
105 MW

Energieopslag

Energieopslag

Totaal vermogen batterijenpark Terhills:
18 MW

Biomassa

Biomassa

Totaal vermogen biogascentrale Bree:
12 MW

pompsysteem

Verpompen oppervlaktewater

LRM voorkomt overstromingen door oppervlaktewater te verpompen.

Mobiliteit

Mobiliteit is altijd al onderhevig geweest aan technologische, economische en sociale innovatie. Vandaag transformeren we naar een volledig nieuw mobiliteitsecosysteem dat ook op onze samenleving een grote impact zal hebben. LRM heeft een voortrekkersrol in Limburg en kan die mobiliteitsboot niet missen. Er loopt een aantal innovatieve mobiliteitsprojecten waar LRM graag mee uitpakt. Bovendien heeft de Vlaamse Overheid een aantal doelstellingen bepaald voor de regeerperiode 2019-2024 waaraan LRM op verschillende manieren haar steentje kan bijdragen.

Slimme mobiliteit Terhills

Slimme mobiliteit Terhills

#mobiliteit
Proeftuin voor slimme mobiliteit op Terhills

 

Deelsteps op Corda

Deelsteps op Corda

#mobiliteit #sharingiscaring
Deelsysteem voor steps op Corda Campus

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

LRM heeft zich geëngageerd om haar steentje bij te dragen aan de ‘Sustainable Development Goals’ of ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ van de Verenigde Naties. Dat zijn de doelstellingen die de wereld zich tegen 2030 stelt om aan duurzame ontwikkeling te werken. De 17 hoofddoelstellingen en 169 subdoelstellingen vormen het belangrijkste internationale duurzaamheidskader voor de komende 15 jaar. Onze groene energieprojecten, maar ook heel wat andere investeringen en realisaties, zijn perfect te kaderen binnen die SDG’s.

Na drie positieve evaluaties behaalde LRM in 2020 het officiële Voka Charter Duurzaam Ondernemen, waarvan de 17 SDG's aan de grondslag liggen, én het VN-certificaat. LRM mag zich nu officieel SDG Pioneer noemen. LRM stelde een plan op maat op van maar liefst 63 actiepunten om de duurzaamheidsdoelstellingen te helpen realiseren.

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Ontdek hier het VCDO-project

EFRO

Een aantal lopende projecten kan rekenen op de steun van de Europese Gemeenschap. 

Limburg Startup

Limburg Startup

#EFRO
Start-up community
45 partners | 230 coaches
306 start-ups | 1127 jobs
9 incubatoren