Hefboomproject

Dat masterplan kreeg met de realisatie van Maasmechelen Village en het bioscoopcomplex Euroscoop écht de wind in de zeilen. In oktober 2001 openden zowel Euroscoop als Maasmechelen Village de deuren. Maasmechelen Village was cruciaal voor de reconversie en de creatie van tewerkstelling, specifiek voor laaggeschoolden. Een belangrijk hefboomproject dus, dat ook werd erkend in het Strategisch Toeristisch Actieplan van de provincie Limburg. De Vlaamse regering gaf LRM eerder al de toestemming om 235 miljoen Belgische frank (of 5,8 miljoen euro) uit eigen middelen te gebruiken voor de aanleg van de basisinfrastructuur op het terrein. Het Limburgfonds zou nog eens 265 miljoen Belgische frank (of 6,5 miljoen euro) bijdragen aan de kosten voor de aanleg van de ontsluitingsweg.

Natuur & recreatie

In 2011 verschoof het accent van de reconversie naar de drie terrils van Eisden en de voormalige site voor grindgontginning, goed voor een oppervlakte van 365 hectare. Daarvan werd 100 hectare herbestemd als natuurgebied, nog eens 119 hectare werd opengesteld voor natuurrecreatie. Terhills nv moest de troeven van het gebied uitspelen als unieke toeristische bestemming en bijkomend nieuwe banen scheppen.

Terhills is vandaag het meest gekend voor het stijlvolle Terhills Hotel met 60 luxekamers in het voormalige hoofdgebouw van de mijn van Eisden, de aansluitende Terhills Conference, het Terhills Cablepark en de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen met het mooiste wandelgebied van Limburg. Eind 2019 opende ook het luxewellnesscenter Elaisa de deuren te midden van het groen.

Terhills Resort

Terhills Resort, het vakantiepark met 250 villa's aan het water is op dit moment in volle aanbouw. LRM bouwt het vakantiepark in samenwerking met Center Parcs Europe. In de ontwikkelings- en bouwfase van het Terhills Resort trekt LRM resoluut de kaart van duurzaamheid. Dat vertaalt zich in houtskeletbouw en het gebruik van duurzame en hoogwaardige materialen, investeringen in een 18 MW-batterijenpark, zonnepanelen op land én water en investeringen in de verrijking van de biodiversiteit op de site. Het hele project vergt een investering van 75 miljoen euro en is het orgelpunt in een lang herbestemmingstraject van de voormalige mijnsite van Eisden. 

Het Terhills Resort zal open zijn voor het grote publiek in het voorjaar van 2021.

Ontdek meer op de website van Terhills.