Investeringsthema's

Investeringsthema's

LRM investeert in bedrijven en projecten die zorgen voor economische groei en duurzame jobs in Limburg. Als risicokapitaalverstrekker investeert LRM trots in groeiplannen van start-ups, groeiende KMO’s en tot grote ondernemingen.

LRM is een generalistische investeringsmaatschappij: elke ondernemer – groot of klein – die activiteiten ontwikkelt in Limburg of met een impact op Limburg kan bij LRM aankloppen. In de loop van de jaren heeft LRM wel specifieke competenties opgebouwd in een aantal domeinen. Die focus zorgt ervoor dat LRM actief kan bijdragen tot de transformatie van het economische DNA van Limburg en dat portfoliobedrijven kunnen rekenen op relevante introducties binnen een uitgebreid netwerk. Zo focust LRM op deze vijf thema's:

  • Duurzame Samenleving

Het centrale onderwerp binnen dit investeringsthema is ‘duurzaamheid’. Investeringsvraagstukken die te maken hebben met duurzame productie aan een lage kost of met het efficiënte beheer van essentiële basisproducten met een verlaagde impact op onze leefwereld (energie, materialen, grondgebruik…), vinden bij ons een antwoord. Groene energie, slimme steden, recyclage en materialen of landbouwtechnologie; bedrijven met expertise en een sterk concept in één van deze vakgebieden zien we graag komen. Zo werken we samen met onze portefeuillebedrijven aan een duurzame samenleving.

  • Technologie & Diensten

Dit investeringsthema focust op jonge, beloftevolle, innovatieve Limburgse ondernemingen met een internationaal groeipotentieel én op internationale bedrijven die hun expansie verder willen uitbouwen vanuit Limburg. De voorbije jaren investeerde LRM fors via de subdomeinen ICT & Digitale Media, Professionele & Financiële Diensten en Creatieve Industrie.

  • Slimme Maakindustrie

De maakindustrie blijft in Limburg (en in Europa) een belangrijke motor voor de economie en zorgt indirect voor een veelvoud aan arbeidsplaatsen in andere sectoren. ‘Industrie 4.0’ - digitale fabrieken die flexibel complexe en gepersonaliseerde producten afleveren - brengt vernieuwing in de westerse maakindustrie. LRM volgt die trend op de voet én begeleidt haar participaties daarin.

Verder bestaat de maakindustrie uit een brede waaier van industriële en logistieke activiteiten. Vanuit het investeringsthema Slimme Maakindustrie focust LRM op Product Manufacturing en Value Added Logistics.

  • Gezondheid & Zorg

Technologische innovaties worden wereldwijd steeds vaker ontwikkeld voor en toegepast binnen de gezondheids- en zorgsector. Zo zijn nieuwe biotechnologische applicaties belangrijk voor de ontwikkeling en het gebruik van geneesmiddelen. Maar naast genezing wordt ook binnen de verzorging gezocht naar innovatieve technologieën: denk maar aan de ontwikkeling van nieuwe, assistieve toestellen. Vanuit het investeringsdomein Gezondheid & Zorg speelt LRM sinds enkele jaren in op die trend.

  • Erfgoed & Vrijetijdsbeleving

LRM blijft zich toeleggen op de herinrichting van de voormalige mijnsites als boeiende toeristische trekpleisters en de ontwikkeling van de Limburgse belevingseconomie. Enerzijds ligt het beheer van de voormalige mijnsites van Beringen – het huidige be-MINE – en Eisden – het huidige Terhills – in onze handen en ontwikkelt LRM daar strategische toeristische projecten. Anderzijds ondersteunt LRM toeristische projecten die alleen voor extra tewerkstelling zorgen, maar ook extra troeven biedt om Limburg en haar steden en gemeenten op de kaart te blijven zetten.

 

Dat accent op innovatieve en kennisintensieve sectoren reikt verder dan risicokapitaal verschaffen en sectorinfrastructuur ontwikkelen. Het richt zich op de uitbouw van kwalitatieve sectorclusters. LRM initieert en financiert demo- en pilootprojecten, faciliteert de creatie van kwalitatieve spin-offs uit onderzoeksinstellingen en ligt aan de basis van nieuwe start-upincubatoren en kennisinfrastructuur in Limburg. LRM kan met haar beschikbare middelen het verschil maken op Limburgse schaal en de regio mee uitbouwen tot één grote technologische proeftuin.

Een greep uit onze portefeuille

Ons team

Tom Aerts

Head of Investments
Tom Aerts

Roeland Engelen

Head of Investments
Roeland Engelen

Nathalie Roosen

Investment Manager
Nathalie Roosen

Hedwig Pieters

Investment Manager
Hedwig Pieters

Ruben Gofflo

Investment Manager
Ruben Gofflo

Stef Roussard

Investment Manager
Stef Roussard

Koen Walbers

Investment Manager
Koen Walbers

Dries Evens

Investment Manager
Dries Evens

Jan Schaeken

Investment Manager
Jan Schaeken

Dries Bauters

Business Analyst
Dries Bauters

Alexandra Mannaerts

Senior Investment Manager
Alexandra Mannaerts

Cijfer

268

bedrijven in portfolio

Hart onder de riem voor Limburgse bedrijfsleven

LRM investeert in bedrijven die zorgen voor economische groei en duurzame jobs in Limburg. We verschaffen risicokapitaal, aan zowel start-ups als groeiende KMO’s tot grote ondernemingen. Elke ondernemer met een beloftevol investeringsproject met impact op Limburg kan contact opnemen met LRM. Onze