Slimme Maakindustrie

Slimme Maakindustrie

De Limburgse maakindustrie staat al jaren onder druk door delokalisatie, dalende tewerkstelling, stijgende kostprijzen en problematische logistiek, … Toch blijft ze in Limburg (en Europa) een belangrijke motor voor de economie en zorgt ze indirect voor een veelvoud aan arbeidsplaatsen in andere sectoren.

De ‘industrie 4.0’ - digitale fabrieken die flexibel complexe en gepersonaliseerde producten afleveren - brengt vernieuwing in de westerse maakindustrie. Het is een trend die LRM op de voet volgt - in het kader van het SALK - én waarin we onze participaties ook begeleiden.

Verder bestaat de maakindustrie uit een brede waaier van industriële en logistieke activiteiten. Vanuit het investeringsdomein Slimme Maakindustrie focussen we op:

  • Logistiek met Toegevoegde Waarde
  • Productie van Innovatieve Producten & Processen
  • Operationele Uitmuntendheid

Onze portefeuille

Geen

Ons team

Geen resultaten.

Cijfer

255

bedrijven in portfolio

Geen

Mark Vanlook wordt algemeen directeur Droneport

Voorzitter EUKA zet schouders onder uitbouw Droneport campus Droneport Campus krijgt een algemeen directeur. Mark Vanlook, voorzitter van de Vlaamse dronecluster EUKA, neemt vanaf begin juli 2018 de handschoen op. Mark zal zijn schouders zetten onder het beheer en de ontwikkeling van Droneport