Limburg laat de wereld beter slapen

50% groei

“Jullie financiering is een goeie zaak geweest voor ons bedrijf”, begint Marc. “We konden investeren in machines en gebouwen, en dat zorgde sinds 2007 voor een groei van 50%.”

De cijfers bewijzen dat de investering van LRM haar effect niet gemist heeft. “Die financiële steun is echt bedoeld om bedrijven naar een volgende groeifase te brengen. Maar we willen ook strategisch en inhoudelijk helpen”, zegt Dominique.

“En dat appreciëren we”, geeft Marc toe. “In onze raad van bestuur zit nog altijd iemand van LRM. Die langetermijnvisie en dat geduld zijn enorm aangenaam om te werken.”

Internationale doorbraak

De vader van Marc begon in 1954 met de productie van matrassen. Dankzij LRM draait de Limburgse beddingfabrikant zestig jaar later een omzet van 75 miljoen euro, opende het fabrieken in het buitenland en nam het alleen al in Limburg vijftig nieuwe mensen aan.

“We zagen direct internationaal potentieel in Veldeman Bedding”, meent Dominique. “Het franchiseluik was enorm winstgevend, maar de 100 eigen winkels bleken dat amper. Samen brachten we alles terug tot 27 eigen winkels en 245 franchisewinkels.”

Wereldprimeur

De grootste uitdaging blijft duurzaamheid. Veel afgedankte matrassen komen terecht op het containerpark. Toch gelooft Veldeman Bedding dat het beter kan. Vorig jaar lanceerden ze een wereldprimeur: Vel-You is het eerste 100% recycleerbare bed.

“Die innovatie en duurzaamheid getuigen van slim en verantwoord ondernemen. En we zijn zeker dat Marc die ondernemersmicrobe ook aan de volgende generatie zal doorgeven”, besluit Dominique.