Eerst Limburg, dan de wereld.

Kapitaalronde

“Voor 2010 had TrendMiner al enkele investeringsrondes doorlopen,” begint Tom, “maar dat jaar werd LRM de hoofdinvesteerder.”

“Dat was een belangrijke kapitaalronde”, gaat Thomas verder. “We konden zo ons developmentteam versterken, de eerste salesprofielen aannemen en naar de markt trekken met een eerste productmodule.”

Internationale interesse

TrendMiner ontwikkelt onder meer dataminingsoftware voor internationale productiebedrijven. Het bedrijf zette dan ook al snel in op internationalisering. “Met de hulp van LRM zijn we eerst gestart in Nederland en Duitsland en daarna in de VS. Hun begeleiding toen was erg waardevol.”

In 2018 werd TrendMiner gekocht door het Duitse Software AG. “Ook toen hebben we het advies van LRM enorm gewaardeerd. We merkten dat ze er een succes van wilden maken, net als wij.” Tom knikt: “Software AG was de ideale partner om TrendMiner verder te helpen groeien. In één klap waren ze actief in 70 landen.”

Exponentiële groei

“Voor de overname verdubbelde onze omzet elk jaar”, herinnert Thomas zich. “Nu hebben we een 150-tal klanten en zijn zo’n 1.000 fabrieken verbonden met TrendMiner voor data-analyse. In 2010 waren we nog maar met zes. Nu zijn we met een 100-tal mensen, waarvan er 70 in de regio werken.”

“Een innovatief product, lokale verankering en internationalisering: wat een mooi traject. We zijn trots dat we er deel van mochten uitmaken”, besluit Tom.