News - 01/04/21

Corda Campus huisvest grootste aantal technologiebedrijven van België

Hasseltse campus is ook meest vrouwvriendelijke campus van het land

Nergens in België zijn er meer digitale technologiebedrijven actief als op de Hasseltse Corda Campus. De techcampus is ook de leidende campus in België op vlak van SaaS-technologie en artificiële intelligentie én is de meest vrouwvriendelijke campus van het land. Dat blijkt uit de studie van Omar Mohout, entrepreneurship fellow van onderzoekscentrum Sirris. De actieve start-upwerking op Corda Campus zorgt voor een innovatieve ondernemingsspirit. Die frisse dynamiek werkt aanstekelijk voor de andere bedrijven op de campus en dat wil de Hasseltse campus zo houden. De aanwerving van een nieuwe incubatormanager moet die drive erin houden. Roel Mentens zal het incubatornetwerk van de Corda INCubator verder versterken en vergroten.

Corda Campus bestrijkt de eerste plaats qua aantal digitale technologiebedrijven. Meer dan tien procent van al de technologiebedrijven in de Belgische clusters is gehuisvest op de techcampus. Daarmee heeft de Hasseltse campus een mooie voorsprong op ICAB uit Brussel die met zeven procent op de tweede plaats terug te vinden is. In de domeinen artificiële intelligentie en SaaS-technologie neemt Corda ook een leidende rol. En er is meer, want Corda Campus springt er ook uit op vlak van vrouwvriendelijkheid. De campus heeft het grootste aantal vrouwelijke ondernemers en maar liefst zestien procent van al de ondernemers actief op de campus is een vrouw en dat terwijl het landelijk gemiddelde slechts tien procent is. “Corda Campus is niet alleen de grootste technologiecampus van het land, het is ook de meest internationale en meest diverse”, zegt Omar Mohout, Entrepreneurial Fellow at Sirris. “Ook op technologievlak is ze toonaangevend met de leidende positie in onder andere artificiële intelligentie. Het is een ode aan de geschiedenis van de locatie waar de cassetterecorder en compact disk het levenslicht zagen. Kortom, Corda Campus is en blijft de plaats die de toekomst vorm geeft.”

100 miljoen euro groeikapitaal

Corda Campus groeit, maar ook de bedrijven op de innovatieve campus doen het goed. Zo hebben de techbedrijven samen meer dan 100 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. “We zijn uiteraard zeer trots op de groei die onze campus én bedrijven doormaken. Onze campus wil een inspirerende thuishaven zijn voor (groei)bedrijven waar tijd en ruimte is voor business, maar waar ook de community een belangrijke rol speelt”, zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus. ”De cijfers bevestigen dat we goed bezig zijn en geven ons een boost om onze campus verder uit te bouwen als technologische hotspot.”

Netwerk versterken

De Corda INCubator, dé plaats bij uitstek voor start-ups, onderging vorig jaar nog een stevige transformatie. De incubator verhuisde van plaats op de campus om start-ups en scale-ups nog beter te faciliteren, dichter bij elkaar te brengen én ze vlot te integreren in de bredere Corda-community. De incubator kreeg er ook een co-workzone bij zodat (groei)bedrijven makkelijker in contact komen met grote ondernemingen die actief zijn op de campus. Om het netwerk verder te vergroten en versterken, zet een nieuwe incubatormanager binnenkort zijn schouders onder de verdere uitbouw. Roel Mentens neemt vanaf juni de handschoen als manager van de Corda INCubator en zal zijn ervaring inzetten om de start-ups nog beter met elkaar en mogelijke klanten of partners te connecteren.

“Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging”, zegt Roel Mentens. “Ik ben al jaren actief in de start-upwereld en wil mijn kennis nu inzetten om de bedrijven in de incubator verder te helpen groeien en het algemene netwerk te versterken.”