News - 07/12/16

Sparkcentral haalt 20 miljoen dollar op

Sparkcentral, het leidende digitale klantencommunicatieplatform, heeft een nieuwe kapitaalronde van 20 miljoen dollar achter de rug. De investeringsronde ter ondersteuning van de succesvolle internationale groei van het bedrijf werd geleid door de Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM NV. Ook Group MC en bestaande investeerders Split Rock Partners en Jackson Square Ventures namen deel. Dat brengt het totale durfkapitaal van het bedrijf op 37,5 miljoen dollar. 

De kapitaalronde was nodig om de groei van Sparkcentral in de EMEA-regio aan te zwengelen, productinnovatie te bevorderen en bij te dragen tot de uitbreiding van het wereldwijde team. Digitaal klantrelatiebeheer zit in de lift. Ondernemingen trachten immers te beantwoorden aan de evoluerende behoeften van hun "mobile-first" cliënteel. Deze markt zal naar verwachting tegen 2019 17,92 miljard dollar waard zijn. 

"Bedrijven die met ons in zee gaan, erkennen dat de klanten van vandaag, vooral jongeren, verwachten dat ze hun moderne digitale communicatiekanalen kunnen gebruiken om dienstenproblemen op te lossen in plaats van een bedrijf daarvoor te moeten bellen," zegt Davy Kestens, CEO van Sparkcentral. "De uitdaging om de dienstverleningsstrategieën van 's werelds grootste merken radicaal te veranderen en toekomstbestendig te maken is uitermate interessant. Volgens ons ligt de markt voor het aanbieden van volledig mobiele klantendiensten helemaal open." 

In de komende maanden verwacht Sparkcentral nóg meer wereldwijde consumentenmerken te kunnen aantrekken, die gemotiveerd zijn om hun huidige klantendienstenaanbod te laten evolueren. Deze bedrijven willen de manier waarop ze momenteel communiceren met klanten vernieuwen. De traditionele manier biedt niet langer ondersteuning voor de manier waarop consumenten vandaag met bedrijven willen communiceren. 

"LRM is een bestaande aandeelhouder van Sparkcentral en heeft in deze kapitaalsronde 10 miljoen dollar extra in Sparkcentral geïnvesteerd omdat we geloven in het groeipotentieel van dit bedrijf," zegt Stijn Bijnens, CEO van LRM. "Sparkcentral is een topspeler in een snelgroeiende digitale markt. Met deze investering krijgt het bedrijf voldoende middelen om haar positie binnen Europa en Azië verder te versterken. Met het Europese hoofdkwartier van Sparkcentral op Corda Campus in Hasselt is het bovendien een mooie opportuniteit om een internationale bedrijf te verankeren in Limburg." 

Dit jaar ontving Sparkcentral de 2016 CODiE Award voor Best Customer Service Solution. Bovendien kon het ook klantgerichte merken zoals Zappos, Direct Energy, Francesca's, Goodbaby, Qdoba en Slack 

toevoegen aan haar bestaande klantenbestand. T-Mobile, WestJet, Uber, Discover, Netflix, Delta Air Lines, Emirates en Western Union kunnen zich al langer klant noemen van Sparkcentral. De strategische aanwerving van Christoph Neut - de voormalige Chief Commercial Officer van Cegeka - als VP EMEA en de lancering van Sparkcentral-ondersteuning voor beveiligde berichten binnen mobiele apps, Facebook Messenger en WeChat zorgden voor een spurt vooruit. Maar ook de release van gecentraliseerde klanten-identificatie functionaliteit, een primeur in de industrie, is een belangrijke pijler voor het bedrijf. 

Over LRM NV 
De Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, ontgint en stimuleert economische groei in Limburg. LRM richt zich op alle sectoren en ondernemingen, van startups tot groeiende kmo's en grotere bedrijven. Het LRM-team concentreert zich onder meer op ICT, Technology, Health & Care, Smart Manufacturing en Sustainability. LRM heeft momenteel een portefeuille van 150 bedrijven, met namen als ReStore, Cobelguard, Sparkcentral, Cegeka, Trendminer en Ridley Bikes. Één van de bedrijven in LRM- portefeuille, Punch Powertrain, werd in 2016 verkocht voor een bedrag van één miljard dollar. Meer info: www.lrm.be 

Over Split Rock Partners 
Split Rock Partners concentreert zich op investeren in toonaangevend software- en internetdienstenbedrijven. We investeren in alle ontwikkelingsfases van bedrijven. We voorzien daarbij in kapitaal via flexibele investeringsstrategieën, waaronder primaire investeringen, direct secundaire en blended structures. Onze doelstelling is uitzonderlijke managementteams te ondersteunen en een creatief antwoord te bieden op de uitdagingen van financiële groei. Het team van Split Rock beheert meer dan 1 miljard dollar toegezegd kapitaal en investeert momenteel vanuit twee fondsen die samen bestaan uit meer dan 575 miljoen dollar. 

Over Jackson Square Ventures 
Jackson Square Ventures (JSV) is een uitsluitend uit vennoten bestaande durfkapitaalfirma die zich concentreert op Serie-A-financiering voor SaaS en markt-startups vanuit onze kantoren in het hart van het innovatie-ecosysteem in San Francisco op Jackson Square. Bij JSV zijn alle vennoten voormalige oprichters of directeurs van technologiebedrijven, en we gebruiken onze operationele expertise om ondernemers te ondersteunen bij het uitbouwen van duurzame bedrijven. Dat deden we met Equallogic en Responsys, wat resulteerde in beursexits van miljarden dollars, en we steunen nu DocuSign, OfferUp en vele andere snelgroeiende starters. Kijk voor meer informatie over onze portefeuille en onze partners op jsv.com. Volg ons op Twitter: @jsv_vc. 

Over Group MC 
Group MC is een Europees investeringsbedrijf in familiebezit dat zich concentreert op private equity, groene energie en vastgoed. Voor onze private-equityportefeuille nemen we substantiële minderheidsbelangen in zowel startende als gevestigde bedrijven, waarbij onze focus gaat naar het management en de producten. 

Over Sparkcentral 
Sparkcentral is het leidende digitale klantencommunicatieplatform. Klantgerichte bedrijven gebruiken Sparkcentral om interacties voor klantendiensten via moderne communicatiekanalen te beheren en op te lossen op een eenvoudige, gestroomlijnde, plezierige manier. Met de snelste technologie voor klantenrouting en prioritisatie op de markt en innovatieve workflow-optimalisatie en rapportagehulpmiddelen helpt Sparkcentral wereldmerken als T-Mobile, Delta Air Lines, Uber, Nordstrom, JetBlue en Zappos moeiteloze klantendienstverlening aan te bieden en loyaliteit te stimuleren. Sparkcentral, dat onlangs een CODiE Award won voor Best Customer Service Solution, heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco in Californië en zijn EMEA-hoofdkwartier in Hasselt in België. 

Contactpersonen media: 
LRM 
Goele Lemmens 
+ 32 474 21 30 87 
g.lemmens@lrm.be


Sparkcentral 
Lilly Hanscom + 1 415 670 0542 
Public Relations Manager 
lillyhanscom@sparkcentral.com